Οι Γκέιτς δεν στηρίζουν τις ελπίδες τους για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ...Γιατί άραγε..;;


Εάν υπάρχει πιθανότητα παγκόσμιας συνεργασίας στον αγώνα κατά του κορoνoϊού, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ελπίζουν στην Ευρώπη. 

Το πρώτο ζευγάρι της Microsoft, του οποίου το ίδρυμα είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός "ασφαλιστής" πρωτοβουλιών δημόσιας υγείας, ελπίζει ότι η ΕΕ μπορεί να παρεμβληθεί για να καλύψει ένα κενό ηγεσίας που άφησαν οι ΗΠΑ και να εγγυηθεί ότι ένα εμβόλιο ή φάρμακα, όταν διατίθενται, θα αναπτυχθούν δίκαια - ειδικά πρώτα στους επαγγελματίες υγείας. 
Το Ίδρυμα Γκέιτς συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή....γεγονός που επιβεβαιώθηκε σε μια διάσκεψη τη Δευτέρα με σκοπό τη δημιουργία χρηματοδότησης 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για δοκιμές, φάρμακα και εμβόλια κατά του ιού. 
Σε συνέντευξή της στο "Politico", η Μελίντα Γκέιτς δήλωσε ότι το ίδρυμα θεωρεί την Ευρώπη ως κλειδί, για να φέρει τους "διεθνείς παίκτες" στο τραπέζι και να εμποδίσει τις πλουσιότερες χώρες να βάλουν τις δικές τους ανάγκες πρώτα. 
"Γι 'αυτό μας βλέπετε να εστιάζουμε στην Ευρώπη", είπε η Γκέιτς. "Είναι οι ευρωπαίοι ηγέτες, ειλικρινά, που καταλαβαίνουν ότι χρειαζόμαστε παγκόσμια συνεργασία". Πρόσθεσε: "Νομίζω ότι κάνουν το καλύτερο που μπορούν να κάνουν σε αυτήν την κατάσταση." Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο πρέπει να είναι πρώτοι στη σειρά για να πάρουν εμβόλιο όταν αναπτυχθεί, δήλωσε η Γκέιτς
"Ο Covid-19 είναι οπουδήποτε είναι παντού", είπε, "και γι 'αυτό πρέπει να αναλάβουμε παγκόσμια συνεργασία." Στη συνέντευξη, η Γκέιτς δεν αναφέρθηκε άμεσα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά υπερασπίστηκε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από την πρόσφατη πολύ σφοδρή κριτική, η οποία έγινε από τον Λευκό Οίκο. 
Ωστόσο, επαίνεσε το ιστορικό ρεκόρ του ΠΟΥ για την εξάλειψη των μολυσματικών ασθενειών και είπε ότι οι πολιτικοί ηγέτες αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της κρίσης. 
Ωστόσο, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς αντιμετώπισαν πολλές κριτικές. Οι σκεπτικιστές των εμβολίων που αναζωπύρωσαν τις συνωμοτικές απόψεις τους με το ξέσπασμα του κορονοϊού, έχουν στοχεύσει τον Μπιλ Γκέιτς για το παγκόσμιο έργο υγείας του, ισχυριζόμενοι ότι χρησιμοποιεί τον ιό - ή ακόμη και τον δημιούργησε - για να δημιουργήσει χρήματα για τη "Big Pharma" ή για να βάλει συσκευές παρακολούθησης σε όλους. 
«Είναι μπερδεμένο όλο αυτό όταν το βλέπεις εκεί έξω», είπε η Μελίντα Γκέιτς, αν και πρόσθεσε ότι το μεγάλο άγχος τροφοδότησε μέρος της αρνητικότητας. 
"Όταν υπάρχει περισσότερο άγχος και οι άνθρωποι έχουν περισσότερο χρόνο, θέλουν ξέρετε, να επιτεθούν σε κάποιον", είπε. "ΟΚ, τυχαίνει να είμαστε αυτοί που επιτίθενται αυτή τη στιγμή. Αλλά ... ξέρουμε ποιοι είμαστε. 
Δεν έχουμε αλλάξει σε 20 χρόνια. 
Η Γκέιτς δήλωσε ότι το ίδρυμα, σε συνεργασία με την Επιτροπή, έχει ως στόχο να διαδραματίσει συντονιστικό ρόλο, βοηθώντας στη διοχέτευση χρημάτων μέσω άλλων οργανώσεων-εταίρων που θα επιβλέπουν τις προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου και θεραπευτικών μεθόδων, συμπεριλαμβανομένου του Νορβηγικού Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, του Gavi, της Συμμαχίας για τα Εμβόλια στη Γενεύη και το Wellcome Trust στο Λονδίνο.

Σχόλια