Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Η Ελλάδα προτείνει στην Αγγλία κοινή άρση καραντίνας...για προσέλκυση τουριστών

Η Ελλάδα έχει προσφερθεί να παραιτηθεί από την 14ημερη καραντίνα κορονοϊού για τους Βρετανούς τουρίστες
και οι τουριστικοί πράκτορες σχεδιάζουν να επανεκκινήσουν τις πτήσεις από τα μέσα Ιουνίου...
Με την οικονομία υπό πίεση της Μεσογειακής χώρας να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους παραθεριστές, η Ελλάδα σχεδιάζει να ξαναγεμίσει παραλίες και ξενοδοχεία. Ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την απαίτησή του για τους Άγγλους τουρίστες, εάν το ίδιο ισχύει και για τους Έλληνες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μιλώντας στο BBC.  Οι Ευρωπαίοι υπουργοί εξετάζουν τις «αεροπορικές γέφυρες» του κορονοϊού, για να επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να μετακινούνται μεταξύ χωρών χωρίς την ανάγκη καραντίνας μόλις ο ιός τεθεί υπό έλεγχο. 
Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σάπς δήλωσε ότι, κανόνας 14 ημερών καραντίνας για αφίξεις θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι διεξάγονται «ενεργές συζητήσεις» για το ποιες χώρες θα μπορούσαν να εξαιρούνται από το καθεστώς στο μέλλον....
Χώρες με χαμηλότερα επίπεδα μόλυνσης, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποκλειστούν από τους σκληρούς κανόνες, οι οποίοι θα επιβληθούν από το νόμο. 
Η Tui, η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι, θα ξεκινήσει εκ νέου τις διακοπές από τις 14 Ιουνίου, ενώ οι αριθμοί θα αυξηθούν από τον Ιούλιο - με την επιφύλαξη χαλαρών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.