Η Αίγυπτος έτοιμη να "χτυπήσει" οπουδήποτε...για εξουδετέρωση απειλών της Εθνικής της Ασφάλειας !!


Η Αίγυπτος δεν θα ανεχθεί καμία απειλή για την εθνική της ασφάλεια και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της,
δήλωσε υψηλόβαθμος Αιγύπτιος αξιωματούχος στην Daily News Egypt. 
«Είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε βαθιά μέσα σε οποιαδήποτε χώρα για να εξουδετερώσουμε την απειλή είτε κοντά στα σύνορά μας είτε αλλού», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «η χθεσινή συνάντηση του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι αξιολόγησε τις εθνικές απειλές για την ασφάλεια που προκλήθηκαν από την ανάπτυξη Σύριων μισθοφόρων από την Τουρκία, με εξτρεμιστικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη. 
" Ο Πρόεδρος Al-Sisi δήλωσε την Τρίτη ότι η Αίγυπτος δεν θα ανεχθεί τρομοκρατικές ομάδες ή υποστηρικτές τους. Πρόσθεσε ότι η Λιβύη είναι μέρος της αιγυπτιακής εθνικής ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ Ζάκι τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος Αλ-Σίσι προέτρεψε τους διοικητές του αιγυπτιακού στρατού να είναι έτοιμοι να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια της χώρας. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο επικεφαλής των Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο επικεφαλής της Δυνάμεων Μηχανικού και ο στρατιωτικής διοικητής του Κεντρικού τομέα. 
Η πηγή τόνισε ότι η συνάντηση έγινε για να διασφαλίσει την ετοιμότητα των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων να διαφυλάξουν την εθνική ασφάλεια, ειδικά σε τρεις στρατηγικές κατευθύνσεις. 
Τα ονομάτισε ως «Λιβύη στα δυτικά, Σουδάν στα νότια, Σινά και Ερυθρά Θάλασσα προς την Ανατολή»
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε να στέλνει σύριους μισθοφόρους ... για να στηρίξει την κυβέρνηση του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ και την ένοπλη πολιτοφυλακή που του είναι πιστές. 
Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανακοίνωσε σχέδια για σεισμικές έρευνες εντός των θαλάσσιων συνόρων που περιλαμβάνεται στο υπογραφέν MOU. 
Αυτές οι δραστηριότητες γεώτρησης και εξερεύνησης παραβιάζουν την κυριαρχία της Λιβύης, ανέφερε η πηγή στην Daily News Egypt, τονίζοντας ότι «η Αίγυπτος αντιτίθεται σθεναρά στην τουρκική προκλητική δράση που θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα».

Σχόλια