Η ελευθερία των ΜΜΕ αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο σε οποιαδήποτε δημοκρατική κοινωνία


Για πάνω από 25 χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου υπενθυμίζει κάθε χρόνο ότι, η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης
αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο σε οποιαδήποτε δημοκρατική κοινωνία, δήλωσε η επικεφαλής της Αποστολής του ΟΑΣΕ στο Μαυροβούνιο, Maryse Daviet, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, στις 3 Μαΐου 2020. 
Συγχαίροντας τους δημοσιογράφους του Μαυροβουνίου για αυτήν την ξεχωριστή ημέρα, η Ντέιβιτ πρόσθεσε ότι η 3η Μαΐου είναι επίσης μια στιγμή για τους δημοσιογράφους και τους επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να είναι περήφανοι για το ρόλο που έχουν παίξει κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης στην παροχή αντικειμενικών και ενεργοποιημένων αναφορών. 
Η «Δημοσιογραφία χωρίς φόβο ή εύνοια», το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου, επικεντρώνεται στην ανεξάρτητη και επαγγελματική δημοσιογραφία, ένα όλο και πιο περίπλοκο τοπίο των μέσων ενημέρωσης. 
Η Αρχηγός της Αποστολής σημείωσε ότι αυτό το θέμα «συμπίπτει με την προγραμματική προσέγγιση της Αποστολής του ΟΑΣΕ που υποστηρίζει τον πλουραλιστικό, ανεξάρτητο και επαγγελματικό μεσολαβητή που συμβάλλει στην ανταλλαγή απόψεων και ιδεών». 
«Η αποστολή θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα μέσα ενημέρωσης στις προσπάθειές τους να διαδραματίσουν εποικοδομητικό ρόλο στις διαδικασίες δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων του Μαυροβουνίου», δήλωσε η Ντέιβιτ.

Σχόλια