Κυριακή, 3 Μαΐου 2020

Η ελευθερία των ΜΜΕ αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο σε οποιαδήποτε δημοκρατική κοινωνία


Για πάνω από 25 χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου υπενθυμίζει κάθε χρόνο ότι, η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης
αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο σε οποιαδήποτε δημοκρατική κοινωνία, δήλωσε η επικεφαλής της Αποστολής του ΟΑΣΕ στο Μαυροβούνιο, Maryse Daviet, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, στις 3 Μαΐου 2020. 
Συγχαίροντας τους δημοσιογράφους του Μαυροβουνίου για αυτήν την ξεχωριστή ημέρα, η Ντέιβιτ πρόσθεσε ότι η 3η Μαΐου είναι επίσης μια στιγμή για τους δημοσιογράφους και τους επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να είναι περήφανοι για το ρόλο που έχουν παίξει κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης στην παροχή αντικειμενικών και ενεργοποιημένων αναφορών. 
Η «Δημοσιογραφία χωρίς φόβο ή εύνοια», το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου, επικεντρώνεται στην ανεξάρτητη και επαγγελματική δημοσιογραφία, ένα όλο και πιο περίπλοκο τοπίο των μέσων ενημέρωσης. 
Η Αρχηγός της Αποστολής σημείωσε ότι αυτό το θέμα «συμπίπτει με την προγραμματική προσέγγιση της Αποστολής του ΟΑΣΕ που υποστηρίζει τον πλουραλιστικό, ανεξάρτητο και επαγγελματικό μεσολαβητή που συμβάλλει στην ανταλλαγή απόψεων και ιδεών». 
«Η αποστολή θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα μέσα ενημέρωσης στις προσπάθειές τους να διαδραματίσουν εποικοδομητικό ρόλο στις διαδικασίες δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων του Μαυροβουνίου», δήλωσε η Ντέιβιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.