Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

Τούρκος πρέσβης ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ


ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ 75ου ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 
Λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών στη διεξαγωγή μεγάλων προσωπικών συναντήσεων ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID 19,
ο Πρόεδρος της 74ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, Α.Ε. Tijjani Muhammad-Bande, πραγματοποίησε  έναν άτυπο διαδραστικό διάλογο με τον υποψήφιο που προτάθηκε από τον Κυβέρνηση της Τουρκίας... Ο Volkan Bozkir, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 απάντησε και σε ερωτήσεις άλλων εμπλεκομένων. 
Ο Τούρκος πρέσβης είναι ο μόνος υποψήφιος για την Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και αναμένεται να εκλεγεί τον Ιούνιο...
Ο Μπόζκιρ, πρώην υπουργός και επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας προτάθηκε για τη θέση τον Φεβρουάριο. Θα αναλάβει αυτήν την τιμητική θέση ως υποψήφιος για πρώτη φορά από την Τουρκία...σε μια περίοδο κατά την οποία ο ΟΗΕ γιορτάζει την 75η επέτειό του το 2020.  
Δείτε τις δηλώσεις του Bozkir
Υ.Γ 
Εμείς με τόσα χρόνια προσφοράς στον ΟΗΕ...
δεν είχαμε να προτείνουμε κάποιον κατάλληλο για αυτή την ιδιαίτερα σημαντική θέση;;
Ας δούμε τι είναι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ....
Ένα φόρουμ πολυμερούς διαπραγμάτευσης Η Γενική Συνέλευση ιδρύθηκε το 1945 σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και κατέχει κεντρική θέση ως το πρωταρχικό αντιπροσωπευτικό όργανο λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικής των Ηνωμένων Εθνών. Συγκροτείται από το σύνολο των κρατών μελών του Οργανισμού, και αποτελεί ένα μοναδικό φόρουμ για πολυμερείς συζητήσεις για όλο το φάσμα των διεθνών θεμάτων που καλύπτει ο Καταστατικός Χάρτης. Διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη διαδικασία θέσπισης κανόνων και κωδικοποίησης του Διεθνούς Δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.