Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Οι ΗΠΑ μπλοκάρησαν ψήφισμα σχεδίου κατάπαυσης του πυρός λόγω κορονοϊού


Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπόδισαν την ψηφοφορία σχεδίου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
για ψήφισμα που προτρέπει την κατάπαυση του πυρός σε χώρες που έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο, για να εστιάσουν τους πόρους τους στον αγώνα κατά της πανδημίας του covid-19, σύμφωνα με διπλωμάτες. 
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να υποστηρίξουν το τρέχον σχέδιο", δήλωσε η αντιπροσωπεία της χώρας στα 14 άλλα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας την Παρασκευή. 
Αμερικανοί διπλωμάτες δήλωσαν αργότερα σε δημοσιογράφους ότι οι συνεχιζόμενες διαφωνίες με την Κίνα αποτελούν κύριο παράγοντα αυτής της απόφασης. 
Η Κίνα "είχε εμποδίσει επανειλημμένα συμβιβασμούς που θα επέτρεπαν στο Συμβούλιο να προχωρήσει", δήλωσε ένας διπλωμάτης στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. 

Το προσχέδιο κάλεσε όλα τα έθνη να «ενισχύσουν τον συντονισμό» στην αντιμετώπιση του ιού και ζήτησε την παύση των εχθροπραξιών σε όλο τον κόσμο. 
"Κατά την άποψή μας, το Συμβούλιο θα πρέπει είτε να προχωρήσει σε ένα ψήφισμα που να περιορίζει την υποστήριξη της κατάπαυσης του πυρός, είτε ένα διευρυμένο ψήφισμα που να καλύπτει πλήρως την ανάγκη για ανανέωση της δέσμευσης των κρατών μελών για διαφάνεια και λογοδοσία στο πλαίσιο της COVID-19", ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.