Κυριακή, 3 Μαΐου 2020

Εργαστήριο στη Γουχάν...κατέβασε φωτογραφίες από πειράματα με νυχτερίδες..;;

Σύμφωνα με τη Dailymail ...
Ένα εργαστήριο στην πόλη της Γουχάν της Κίνας έχει αφαιρέσει φωτογραφίες με επιστήμονες
από τον ιστότοπό του, οι οποίες φέρεται να δείχνουν ότι οι Κινέζοι επιστήμονες έπαιρναν επιχρίσματα από νυχτερίδες που έφεραν κορονοϊούς πριν από την παγκόσμια εξάπλωση της νόσου COVID-19. 
Το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν αφαίρεσε τις φωτογραφίες (της περιόδου 2017-2018) εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων που ασκούνται στην Κίνα από τα Δυτικά Κράτη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επεξεργάστηκε επίσης τις αναφορές από επισκέψεις διπλωμάτων των ΗΠΑ, οι οποίοι στη συνέχεια εξέφρασαν την ανησυχία για την εργασία του εργαστηρίου με τις νυχτερίδες, σύμφωνα με το Mail Online. 
Μια αναφορά σχετικά με την επίσκεψη του Rick Switzer, ειδικού σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας από την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο, έχει επίσης αφαιρεθεί από τον ιστότοπο του ινστιτούτου. 
Οι αναφορές είχαν σταλθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την επίσκεψη του Switzer που έγραφε: «Κατά τη διάρκεια συναντήσεων με επιστήμονες στο εργαστήριο WIV, [οι διπλωμάτες] σημείωσαν ότι το νέο εργαστήριο έχει σοβαρή έλλειψη κατάλληλα εκπαιδευμένων τεχνικών και οι ερευνητές έπρεπε να λειτουργήσουν με ασφάλεια σε αυτό το εργαστήριο υψηλής ιικής περιεκτικότητας. 
" Τον περασμένο μήνα, το The Mail δημοσίευσε ανησυχητικές φωτογραφίες από το ινστιτούτο της Γουχάν... Αυτό συμβαίνει καθώς ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ είπε την Πέμπτη ότι έχει δει στοιχεία-πληροφορίες, που του έδωσαν «υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης» ότι η παγκόσμια κρίση προήλθε από το ινστιτούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.