Άνοιξαν τα κομμωτήρια...

Σήμερα 4 Μαΐου 2020 ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής, καθώς ξεκινά η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, κομμωτήρια και κουρεία θα είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ το Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Οι πελάτες και οι πελάτισσες θα πρέπει απαραιτήτως να κλείνουν ραντεβού. Μάλιστα, οι επιχειρηματίες θα πρέπει σε καθημερινή βάση να έχουν ενημερωμένο το πελατολόγιο με τα ραντεβού, καθώς θα ζητηθεί σε πιθανό έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές.
Για τα μέτρα προστασίας, όπως ανακοινώθηκε, είναι υποχρεωτικό πλέον οι πελάτες να φοράνε μάσκες προστασίας, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες και γάντια προστασίας.
Περιορισμοί, δε, τίθενται και για το πόσα άτομα θα μπορούν να είναι μέσα σε ένα κομμωτήριο, βάσει των τετραγωνικών. Συγκεκριμένα, στα κομμωτήρια ισχύουν οι περιορισμοί ανά τετραγωνικά και έως 20 μέτρα θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα.
Επίσης, ισχύει και ο κανόνας επιπέδου στα μαγαζιά. Αν ένα κατάστημα έχει δύο επίπεδα, τότε δεν θα επιτρέπονται άνω των δύο ατόμων ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα.
Οι ειδικοί όροι λειτουργίας
  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα
  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες
  • Γάντια μίας χρήσης για τους εργαζόμενους σε κέντρα αισθητικής
  • Ωράριο λειτουργίας καθημερινών (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 10 μ.μ., Σάββατο: 7 π.μ. έως 9 μ.μ

Σχόλια