Κ. Γουργουλιάνης: Τον Ιούλιο τα κρούσματα θα έχουν μηδενιστεί – Τον Δεκέμβριο ο κορωνοϊός θα εξαλειφθεί..!!

Αποκαλυπτικός και αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού είναι ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην Πρύτανης Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Ο γνωστός και καταξιωμένος γιατρός εκτιμά ότι έως τον Ιούλιο τα κρούσματα στη χώρα μας θα έχουν μηδενιστεί. «Θα έχουμε ένα – δύο κρούσματα. Αυτό τουλάχιστον μας δείχνουν τα μαθηματικά μοντέλα, διότι δε μπορώ να κάμνω ασφαλή πρόβλεψη» επισημαίνει.
Όμως ο κ. Γουργουλιάνης καταλήγει στο συμπέρασμα οτι ο κορονοϊός που ταλαιπώρησε δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη, θα έχει εξαφανιστεί περίπου στα τέλη Δεκεμβρίου 2020. «Πιθανότατα τότε δε θα υπάρχει ιός. Θα έχει εξαλειφθεί. Τουλάχιστον, δε θα έχουμε κύματα κορονοϊού, διότι ο ιός σίγουρα κάπου θα υπάρχει» δηλώνει.
Αναφορικά με τα μέτρα ατομικής προστασίας που πρέπει να τηρήσουμε μετά την καραντίνα, ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της Ιατρικής Σχολής του Π.Θ. τονίζει: «Αν είμαστε πειθαρχικοί και τηρούμε τα μέτρα, από τον Ιούνιο θα επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να φοράνε μάσκες, ιδίως εκείνοι που έρχονται σε επαφή με κόσμο, φοράμε και οι υπόλοιποι όταν μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους με συνωστισμό, ενώ τηρούμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις».

Το… ελληνικό καλοκαίρι

Αναφορικά με το πως θα περάσουμε το ελληνικό καλοκαίρι, συνοδεία του φόβου για την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο Κώστας Γουργουλιάνης δίνει την απάντηση: «Τα πλέξι γκλας στις παραλίες θεωρώ οτι είναι μία ακρότητα. Μία οικογένεια θα είναι κανονικά κάτω από την ίδια ομπρέλα. Όπως άλλωστε είναι και στο σπίτι της καθημερινά. Τώρα, αν υπάρχουν άγνωστοι σε εμάς άνθρωποι, προφανώς θα τηρήσουμε την απόσταση των δύο μέτρων από την ομπρέλα μας και την ξαπλώστρα μας». Ο καθηγητής εκτιμά οτι το καλοκαίρι θα παρατηρηθούν πολύ λίγα κρούσματα του νέου ιού. «Πρόβλημα παραμένουν οι μετακινήσεις. Τα αεροπλάνα, τα πλοία. Οι Ευρωπαίοι δε μπορούν να ταξιδέψουν για παράδειγμα. Το υγειονομικό διαβατήριο είναι πρακτικά ανεφάρμοστο. Είναι ακραία τα μέτρα της θερμομέτρησης και δεν έχουν καμία πρακτική εφαρμογή Μπορεί ο άλλος να είναι ασυμπτωματικός όταν θερμομετρηθεί, αλλά να νοσεί. Αν μία χώρα έχει μηδενικά κρούσματα και η δική μας έχει επίσης μηδενικά τότε τα ταξίδια θα γίνονται πιο εύκολα» ξεκαθαρίζει.
«Τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού δούλεψαν πολύ καλά και πάρθηκαν έγκαιρα. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Το χτύπημα στην οικονομία είναι ισχυρό. Υπάρχουν βέβαια και επαγγέλματα που ανθούν, όπως τα σούπερ μάρκετ και οι εταιρείες κούριερ. Πάντως, καλώς αργούμε λίγο περισσότερο στη χώρα μας. Θα αργήσουμε λίγο να κάνουμε διακοπές και θα επιμηκύνουμε την περίοδο για τον Σεπτέμβριο» είπε ο κ. Γουργουλιάνης. 
Πηγή: thenewspaper.gr

Σχόλια