"Σκύλος" ρομπότ που δεν δαγκώνει...αλλά μας ενημερώνει να κρατάμε αποστάσεις (βίντεο)


Ο τηλεχειριζόμενος, σκύλος που κατασκευάστηκε από την Boston Dynamics παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά σε ένα κεντρικό πάρκο της Σιγκαπούρης...
την Παρασκευή ως μέρος μιας δίωρης δοκιμής....διάφορων υποψήφιων ρομπότ, που θα αστυνομεύουν τους πράσινους χώρους της Σιγκαπούρης κατά τη διάρκεια του lock down. 
«Ας κρατήσουμε τη Σιγκαπούρη υγιή», λέει το κιτρινόμαυρο ρομπότ με το όνομα SPOT καθώς κινείται.
"Για τη δική σας ασφάλεια και για όσους βρίσκονται γύρω σας, παρακαλώ να απέχετε τουλάχιστον ένα μέτρο. Σας ευχαριστώ", ακούγεται να λέει με μια απαλή γυναικεία φωνή. 

 

Οι παραβιάσεις των αυστηρών κανόνων lock down της Σιγκαπούρης μπορεί να οδηγήσουν σε βαριά πρόστιμα και ακόμη και φυλάκιση. 

Η πόλη των 5,7 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει περισσότερες από 21.000 κρούσματα, και έναν από τους υψηλότερους αριθμούς στην Ασία, κυρίως λόγω των μαζικών λοιμώξεων μεταξύ των μεταναστών εργαζομένων που ζουν σε μικρούς κοιτώνες σε περιοχές που δεν επισκέπτονται οι τουρίστες. 
Σύμφωνα με τους κανόνες για την επιβολή του lock down που ισχύει έως την 1η Ιουνίου, οι κάτοικοι μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο για βασικές μετακινήσεις όπως ψώνια και πρέπει να φορούν μάσκα ανά πάσα στιγμή δημόσια. 
Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται, αλλά πρέπει να γίνεται ατομικά.

Σχόλια