Η Κίνα αρνήθηκε συμμετοχή του ΠΟΥ σε έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού


Η Κίνα απέρριψε αιτήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,
για συμμετοχή του σε έρευνα σχετικά με την προέλευση του κορονoϊού. 
«Γνωρίζουμε ότι διεξάγεται κάποια έρευνα στην Κίνα, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε κληθεί να συμμετάσχουμε», δήλωσε ο Δρ Gauden Galea, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα. 

Ο ΠΟΥ και η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κορονοϊός εμφανίστηκε από φυσικά αίτια και ότι δεν ήταν γενετικά σχεδιασμένος. 
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ υποψιάζονται ότι ο παθογόνος ιός μπορεί να προήλθε κατά λάθος από ένα εργαστήριο, πιθανώς το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν ή το Κέντρο Ελέγχου Νόσων του Γουχάν. 
Τα εργαστηριακά αρχεία καταγραφής "θα πρέπει να είναι μέρος οποιασδήποτε πλήρους έκθεσης, στον έλεγχο-ιστορία προέλευσης του ιού", δήλωσε ο Δρ Galea. 
Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ τόνισε ότι «η προέλευση του ιού είναι πολύ σημαντική, η διεπαφή ζώου-ανθρώπου είναι εξαιρετικά σημαντική και πρέπει να μελετηθεί. 
Η προτεραιότητα είναι ότι πρέπει να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για να αποτρέψουμε την επανεμφάνιση ». 
5 Αμερικανοί αξιωματούχοι και πολιτικοί κατηγόρησαν την Κίνα ότι προσπάθησε να καλύψει το αρχικό ξέσπασμα κορονοϊού. 
Ο Λευκός Οίκος διέταξε τις υπηρεσίες πληροφοριών να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία... 
Ο Πρόεδρος Τράμπ έχει επίσης σταματήσει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον ΠΟΥ, αφού κατηγόρησε τον  οργανισμό ότι δεν χειρίστηκε καλά το ξέσπασμα του ιού και χρησιμοποιούσε την κινεζική προπαγάνδα σχετικά με τον κορονοϊό. 
Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Βουλής, προέτρεψαν τους Δημοκρατικούς συναδέλφους να διερευνήσουν τους δεσμούς του ΠΟΥ με την Κίνα.

Σχόλια