Εμβόλιο κορονοϊού με βάση τον καπνό...έτοιμο για δοκιμές σε ανθρώπους !!


Ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid-19 που αναπτύχθηκε από τον κατασκευαστή τσιγάρων "British American Tobacco Plc"
είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη δοκιμή σε ανθρώπους. 
Οι προκλινικές δοκιμές του εμβολίου έδειξαν θετική ανοσοαπόκριση, ανέφερε την Παρασκευή η εταιρεία καπνού με έδρα το Λονδίνο. 
Η πρώτη φάση των δοκιμών στον άνθρωπο θα μπορούσε να ξεκινήσει μόλις τα τέλη Ιουνίου, εάν εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστές αρχές φαρμάκων, δήλωσε η ΒΑΤ. 
Οι φαρμακοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο έχουν επιδοθεί σε αγώνα παρασκευής εμβολίων, με περισσότερους από 100 υποψήφιους σε ανάπτυξη στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα και άλλες περιοχές. 
Η αντίπαλος εταιρεία της ΒΑΤ, η Philip Morris International Inc. δοκιμάζει επίσης παρόμοιο σκεύασμα. 
Το κάπνισμα τσιγάρων, που είναι τα κύρια προϊόντα των δύο εταιρειών, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σοβαρών συμπτωμάτων Covid, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 
Η θυγατρική της ΒΑΤ Kentucky BioProcessing χρησιμοποιεί φυτά καπνού για την παραγωγή του πειραματικού εμβολίου, το οποίο προέρχεται από τη γενετική αλληλουχία του Sars-CoV-2, του ιού που προκαλεί το Covid. 
Σύμφωνα με τη BAT, η μέθοδος παράγει το εμβόλιο γρηγορότερα από τις συμβατικές προσεγγίσεις, μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο από αρκετούς μήνες σε περίπου έξι εβδομάδες.  (Bloomberg L.P)

Σχόλια