Πυρετώδεις προετοιμασίες για άνοιγμα των σχολείων στη Λάρισα...


Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων που, σε πρώτη φάση, από την προσεχή Δευτέρα, θα υποδεχθούν τους μαθητές της Γ' Λυκείου.
Τόσο οι δημοτικές αρχές,
που είναι υπεύθυνες για τον καθαρισμό και απολύμανση των σχολικών εγκαταστάσεων, όσο και οι διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμόδιες για τον τρόπο λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ολοκληρώνουν την υλοποίηση του σχεδιασμού, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να προσέλθουν στα σχολεία με απόλυτη τήρηση των οδηγιών που προβλέπονται για την ασφάλειά τους.

Λάρισα
Σε προετοιμασίες βρίσκονται και τα Λύκεια της Λάρισας, ώστε υποδεχτούν από Δευτέρα τους μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου, για την έναρξη των μαθημάτων τους, υπό νέο καθεστώς και με μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.
Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Λαρισαίων Θωμάς Δαούλας, έχουν ήδη ξεκινήσει οι απολυμάνσεις στις αυλές των Λυκείων από το δήμο Λαρισαίων για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ σχετικά με την καθαριότητα των αιθουσών τόνισε πως «ακολουθούνται οι γενικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την καθαριότητα με χλωριούχο διάλυμα 10%».
Επίσης, ο κ. Δαούλας είπε ότι το προσωπικό της καθαριότητας από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έχει διατεθεί για την καθαριότητα των Λυκείων, ώστε τα σχολεία που ανοίγουν την Δευτέρα να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές.
Μεταξύ άλλων μιλώντας για την προμήθεια των αντισηπτικών υγρών, ο κ. Δαούλας σημείωσε ότι ήδη υπάρχει οδηγία για προμήθεια αντισηπτικών στα σχολεία και τόνισε ότι «έχει σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας και μια αρχική προμήθεια αντισηπτικού υγρού που φτάνει στα 531 λίτρα για να διανεμηθεί στα σχολεία της Λάρισας».
Από τη μεριά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γεώργιος Δοδοντσάκης μιλώντας στο Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρθηκε ειδικά στο μέτρο των αποστάσεων που θα πρέπει να τηρείται για τους μαθητές εντός των αιθουσών των σχολείων, σημειώνοντας ότι υπάρχει σχεδιασμός και έχει δοθεί οδηγία σε όλα τα σχολεία ώστε να διαμορφωθούν οι αίθουσες με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί το μέτρο.
«Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχουμε ως στόχο είναι να κρατήσουμε την απόσταση του 1,5 μέτρου. Πρόκειται για οδηγίες που απευθύνονται σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και διευθυντές των σχολείων και αφορούν τους κανόνες λειτουργίας των σχολείων κατά την έναρξη των μαθημάτων», τόνισε ο κ. Δονδοτσάκης.


Σχόλια