Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβερνητική απαξίωση της ΕΑΒ και του προσωπικού της δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Επίσκεψη των Ν. Παππά, Γ. Τσίπρα, Γ. Πούλου, Π. Ρήγα στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) πραγματοποίησαν
ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας, η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου, και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας.
Κατά τις συναντήσεις τους με στελέχη της διοίκησης και μέλη του σωματείου εργαζομένων, αφού ενημερώθηκαν για την κατάσταση της εταιρείας (παραγωγικές δυνατότητες, στρατηγικούς στόχους, προγράμματα παραγωγής), συζήτησαν τόσο για την ανάγκη αναβάθμισής της εταιρείας όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Όπως διαπιστώθηκε, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κινείται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης μιας τόσο σημαντικής για την εθνική άμυνα εταιρείας, η οποία απολαμβάνει διεθνούς αναγνώρισης, αλλά επιχειρεί και την απαξίωσή της. Μάλιστα, η ΝΔ προχώρησε πρόσφατα στην περικοπή ετήσιων δαπανών της ΕΑΒ, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ περίπου (3,2 εκατ. ευρώ για μη μισθολογικό κόστος και 2,3 εκατ. ευρώ για επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας).  
Σε κοινή τους δήλωση, οι Νίκος Παππάς, Γιώργος Τσίπρας, Γιώτα Πούλου και Πάνος Ρήγας, σημείωσαν:  
«Την ώρα που η κυβέρνηση σχεδίαζε την παροχή 40 εκατ. ευρώ στους παρόχους εκπαίδευσης για τα voucher, προχωρούσε στην περικοπή 5,5 εκατ. ευρώ από την ΕΑΒ.
Με λιγότερο από το 14% του κόστους μιας αχρείαστης, όπως αποδείχθηκε, δαπάνης, θα μπορούσε να διατηρηθεί ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού της άκρως απαραίτητης εταιρείας, η οποία -μεταξύ άλλων- παρέχει υπηρεσίες συντήρησης αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενόψει μάλιστα και της αντιπυρικής περιόδου, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη και να στηρίξει την ελληνική οικονομία.
Η απαξίωση της ΕΑΒ και του προσωπικού της δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η εταιρεία και οι άνθρωποί της δεν μπορεί να θυσιάζονται σε κυβερνητικούς σχεδιασμούς που είναι άγνωστο τι εξυπηρετούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.