Τρίτη, 5 Μαΐου 2020

Επιστήμονες στην Ολλανδία..ανακάλυψαν αντίσωμα που μπλοκάρει τον κορονοϊό !!


Ολλανδοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι, έχουν ανακαλύψει ένα αντίσωμα που εμποδίζει τον κορονoϊό...
να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, το Ιατρικό Κέντρο Erasmus καθώς και η εταιρεία Harbour BioMed (HBM) ανακάλυψαν αντίσωμα που μπλοκάρει τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2 τον κορονοϊό ανέφερε η Daily Mail.
Οι δοκιμές σε κύτταρα ποντικών έδειξαν ότι το 47D11 συνδέεται με αυτήν την πρωτεΐνη και την εμποδίζει να συνδεθεί - εξουδετερώνοντας την αποτελεσματικά.
Το αντίσωμα, το οποίο διαπιστώθηκε ότι εμπόδισε τον κορωνοϊό να εισδύσει στα ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο, προσδένεται σε μια περιοχή που είναι κοινή στους κορωνοϊούς SARS-CoV και SARS-CoV-2. Συνεπώς μπορεί να ουδετεροποιήσει και τους δύο, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει το ίδιο και σε μελλοντικούς κορωνοϊούς.
Η ανακάλυψη προσφέρει ελπίδα για θεραπεία ή εμβόλιο για τον θανατηφόρο ιό, ο οποίος έχει μολύνει περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια παγκοσμίως και σκότωσε πάνω από 250.000 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.