Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων : Πιθανό φάρμακο μέσα στο καλοκαίρι...!!


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προέβλεψε ότι θα μπορούσαν να χορηγηθούν αδειοδοτημένα φάρμακα
για τη θεραπεία του νέου κορανοϊού τους επόμενους μήνες και ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε ακόμη και να εγκριθεί στις αρχές του 2021, σε ένα «σενάριο με τις καλύτερες περιπτώσεις»
Ο Δρ Marco Cavaleri, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος εμβολίων της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, δήλωσε σε ενημέρωση των ΜΜΕ την Πέμπτη ότι, η έγκριση φαρμάκων για τη θεραπεία του COVID-19 μπορεί να είναι δυνατή "πριν από το καλοκαίρι", επικαλούμενη τις τρέχουσες κλινικές δοκιμές. 
Τα πρόσφατα πρώιμα αποτελέσματα για το φάρμακο remdesivir πρότειναν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς να ανακάμψουν από τον κοροναϊό γρηγορότερα, αν και χρειάζονται ακόμη πιο μακροπρόθεσμα δεδομένα για να επιβεβαιωθεί οποιοδήποτε όφελος. 
Αν και συνήθως χρειάζονται χρόνια για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο, ο Cavaleri είπε ότι αν κάποια από τα εμβόλια που έχουν ήδη δοκιμαστεί αποδειχθούν αποτελεσματικά, θα μπορούσαν να πάρουν άδεια από τις αρχές του επόμενου έτους. 
Ο Cavaleri προειδοποίησε, ωστόσο, ότι πολλά πειραματικά εμβόλια δεν φτάνουν ποτέ στο τέλος και ότι υπάρχουν συχνά καθυστερήσεις. "Αλλά μπορούμε να δούμε την πιθανότητα ότι αν όλα πάνε όπως είχε προγραμματιστεί, τα εμβόλια θα μπορούσαν να εγκριθούν σε ένα χρόνο από τώρα", είπε. 
Προς το παρόν, υπάρχουν περίπου δώδεκα υποψήφιοι εμβολίων που δοκιμάζονται στην Κίνα, τη Βρετανία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου 12 έως 18 μήνες για να βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. 
Ενώ ορισμένοι εμπειρογνώμονες πρότειναν να απορριφθεί η απαίτηση για προηγμένες κλινικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας, ο Cavaleri είπε ότι δεν εξετάζεται επί του παρόντος. 
"Η σημερινή μας σκέψη είναι ότι όλα τα υπό ανάπτυξη εμβόλια θα πρέπει να υποβληθούν σε μεγάλες δοκιμές φάσης 3 για να διαπιστωθεί ποιο είναι το επίπεδο προστασίας", είπε. (AP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.