Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ετοιμάζουν σφοδρές αεροπορικές επιδρομές κατά των Τούρκων στη Λιβύη


Οι αεροπορικές δυνάμεις του υποστηριζόμενου από την Ρωσία ισχυρού ηγέτη στη Λιβύη Khalifa Haftar θα ξεκινήσουν
μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιδρομές σε τουρκικούς στόχους στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.. 
Αυτό σηματοδοτεί μια πιθανή κλιμάκωση μετά από μια εβδομάδα αποτυχιών στον πόλεμο εναντίον της υποστηριζόμενης από την Τουρκία κυβέρνησης στην Τρίπολη. 
Η ανακοίνωση ήρθε καθώς ο Fathi Bashagha, επικεφαλής ασφαλείας των αντιπάλων του Haftar στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη, δήλωσε στο Bloomberg ότι, τουλάχιστον οκτώ Ρωσικά αεροσκάφη έχουν φτάσει στα ανατολικά από μια ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, πιθανώς για να βοηθήσουν σε οποιαδήποτε νέα εναέρια επιδρομή. 
"Πρόκειται να δείτε τη μεγαλύτερη εναέρια εκστρατεία στην ιστορία της Λιβύης τις επόμενες ώρες", τόνισε σε δήλωση του ο αρχηγός της αεροπορίας του Χαφτάρ Σακρ αλ-Γιαρουσσί. 
«Όλες οι τουρκικές θέσεις και ενδιαφέροντα σε όλες τις πόλεις είναι νόμιμοι στόχοι για τα αεροσκάφη μας και καλούμε τους πολίτες να μείνουν μακριά από αυτούς». 
Ο Γιάρουσι επιβεβαίωσε την βασιμότητα της δήλωσης του στο Bloomberg με ένα μήνυμα κειμένου. 
Ο Bashagha είπε ότι η κυβέρνησή Εθνικής Συμφωνίας έχει πληροφορίες ότι, τουλάχιστον έξι MiG 29 και δύο Sukhoi 24 πέταξαν στα ανατολικά από τη ρωσική ελεγχόμενη αεροπορική βάση Hmeimim στη Συρία, συνοδευόμενα από δύο ρωσικά αεροσκάφη SU-35. 
Τον περασμένο μήνα, οι κυβερνητικές δυνάμεις με στήριξη της τουρκίας έχουν καταλάβει πολλά από τα προπύργια του Χαφτάρ στα δυτικά και περικύκλωσαν τους υπόλοιπους προμαχώνες του, αναγκάζοντας τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης να δηλώσει ότι θα αποσυρθεί εν μέρει από τα προάστια της Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.