Ο Ακάρ εξευτελίζει την ΕΕ : “Στη Λιβύη θα κάνουμε ότι θέλουμε και ότι πρέπει”

Οι Ευρωπαίοι τους δίνουν λεφτά, όχι μόνο για το προσφυγικό το οποίο και πυροδοτούν, αλλά και για να ναυπηγούν σκάφη
με τα οποία προωθούν μετανάστες στα ελληνικά νησιά. 
Στα ευρωπαϊκά σύνορα όπως λένε… 
Η Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν δεν διστάζει να μιλά υποτιμητικά, έναντι των Ευρωπαίων, έχοντας “διαβάσει” την αδυναμία της ΕΕ να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να φλυαρεί…
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σε μια εξευτελιστική για την ΕΕ τοποθέτηση, δήλωσε ότι θεωρεί παράνομη την επιχείρηση “Ειρήνη”, επικαλούμενος το…διεθνές δίκαιο. Ανέφερε ειρωνικά ότι οι Ευρωπαίοι “τσακώνονται μεταξύ τους ακόμη και γι΄ αυτή την επιχείρηση” και ανακοίνωσε ότι “οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν ό, τι πρέπει να γίνει στη Λιβύη, στο πλαίσιο της υποστήριξης των ενόπλων ομάδων της GNA. 
Τόνισε επίσης ότι η παρουσία τους στη Λιβύη έχει γίνει κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού της GNA Fayez Al-Sarraj.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ρόλος της χώρας του στη Λιβύη είναι η συνεργασία στον τομέα της στρατιωτικής  εκπαίδευσης.Ο Ακάρ αρνήθηκε ότι υπήρχαν απώλειες Τούρκων   στη Λιβύη, λέγοντας: «Δεν υπάρχει μάρτυρας, τραυματισμός ή απώλειες ανάμεσα στις τάξεις μας μέχρι σήμερα… και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα σε αυτό το πλαίσιο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση του Άκαρ έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις οποίες είχε αναγνωρίσει το θάνατο  στρατιωτών κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού στο λιμάνι της Τρίπολης τον Φεβρουάριο.
militaire.gr

Σχόλια