Καθηγητής πνευμονολογίας Γουργουλιάνης: Μηδενικές οι πιθανότητες να κολλήσουμε στην παραλία

Οι υψηλές θερμοκρασίες αποδεικνύονται ισχυρός σύμμαχος στη "μάχη" κατά του κορονοϊού τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης,
καθηγητής πνευμονολογίας του τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο υδράργυρος ανεβαίνει και στην Ελλάδα οι πολίτες αποκτάμε ακόμα έναν σύμμαχο στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ο κύριος Γουργουλιάνης, μιλώντας στο "LIVE NEWS", αναφέρθηκε στα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη, τα ευρήματα της οποίας, κάνουν λόγο για εξασθένιση του ιού σε θερμοκρασίες άνω των 30.
"Η μετάδοση της πανδημίας, έγινε σε περιοχές με θερμοκρασίες από 0-15 βαθμών. Οι ευνοϊκές θερμοκρασίες για τη διάδοση του ιού είναι από 5-15 αυτό είδαμε μέσω της έρευνας.Επίσης ξέρουμε ότι οι κορονοϊοί έχουν εποχική κατανομή. Το καλοκαίρι μας εγκαταλείπουν κι έρχονται τον χειμώνα"
"Υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που δείχνουν, ότι αν υπάρχει θερμοκρασία 30-35 βαθμών η επιβίωση του κορονοϊού είναι μερικά λεπτά. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ένας σύμμαχος για μας, οι θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών"
Ασφαλείς είμαστε στις παραλίες σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη, αρκεί να κρατάμε απόσταση ασφαλείας από τους διπλανούς μας που δεν γνωρίζουμε.
"Οι πιθανότητες να κολλήσουμε κορονοϊό στην παραλία εκτός αν κάποιος βήξει πάνω μας είναι μηδενικές. Μπορεί να περπατά στην άμμο χωρίς πρόβλημα, να κολυμπά χωρίς πρόβλημα. Πρέπει απλώς να κρατά απόσταση από τη διπλανή ομπρέλα.
Στον ήλιο η θερμοκρασία είναι παραπάνω από 35 βαθμούς και ο ιός εξασθενεί σε τέτοιες θερμοκρασίες. Η μόνη προϋπόθεση είναι να κρατάμε αποστάσεις από ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε".

Σχόλια