Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Στα κρυφά...Δύο λεωφορεία με 64 Σομαλούς μετανάστες στην Αιανή Κοζάνης
Δύο λεωφορεία με μετανάστες έφτασαν αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι στην Αιανή Κοζάνης, χωρίς ωστόσο να είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι φορείς,
καθώς ούτε ο Δήμος Κοζάνης, ούτε και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και η κοινότητα, να γνώριζαν ή να περίμεναν την άφιξή τους.
Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», για 64 άτομα, που  θα φιλοξενηθούν στην περιοχή. Σε ό,τι αφορά την καταγωγή τους, πρόκειται στην πλειοψηφία τους για Σομαλούς υπηκόους, οικογένειες με παιδιά κατά πλειοψηφία, ενώ υπάρχουν και δύο υπήκοοι Κονγκό. Όλοι ήρθαν από τον Πειραιά.
Πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, για απευθείας συμφωνία του ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού καταλύματος «Ελίμεια 3» με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, μετά από σχετικές αιτήσεις που είχε κάνει προκειμένου να εγκριθεί, ενώ στο σημείο φαίνεται πως υπάρχει και κλιμάκιο του Δ.Ο.Μ.
Να θυμίσουμε ότι στην Αιανή Κοζάνης μέχρι πρόσφατα διέμεναν νεαροί (ανήλικοι ή και ενήλικοι) , ασυνόδευτοι, από διάφορα κράτη, στο πλαίσιο της δομής φιλοξενίας που διαχειριζόταν η ΑΡΣΙΣ. Το γεγονός είχε εγείρει σοβαρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Αιανής, η οποία πιάστηκε «απροετοίμαστη» με τις νέες αφίξεις, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως κανείς δεν γνωρίζει για πόσο καιρό θα παραμείνουν οι μετανάστες στην περιοχή.
e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.