Επίθεση του Ευρωκοινοβουλίου στους 4 της λιτότητας: «Ήρθε η ώρα της ανάκαμψης, όχι του δογματισμού»

Σκληρή δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σάσολι επί των προτάσεων
Αυστρίας, Ολλανδίας, Δανίας, Σουηδίας, για την οικονομική στήριξη που δεν θέλουν να δοθεί στις χώρες που έχουν γονατίσει από τον κορονοϊό.
«Οι 4 της λιτότητας ας αντιληφθούν τι διακυβεύεται. Ήρθε η ώρα της ανάκαμψης, όχι του δογματισμού- αλλιώς θα καταλήξουμε στην Ευρώπη των πολλαπλών ταχυτήτων».
Μιλώντας σήμερα σε ένα δίκτυο γυναικών ανταποκριτών στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις των αυστριακών, δανικών, ολλανδικών και σουηδικών κυβερνήσεων σχετικά με το ταμείο ανάκτησης.
Αναλυτικά η δήλωση του Ιταλού:
Να αντιληφθούν τη σοβαρότητα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε
«Απευθύνω έκκληση στην αίσθηση ευθύνης τους. Δεν υπάρχουν λιτοδίαιτες χώρες και χώρες με ελεύθερες δαπάνες. Αντίθετα, υπάρχουν χώρες που αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και χώρες που δεν αντιλαμβάνονται. 
Γι ‘αυτό ζητώ από όλους να ανταποκριθούν σε αυτήν την ιστορική στιγμή. 
Όλοι επωφελούνται από την ενιαία αγορά της ΕΕ και οι χώρες που έχουν διατυπώσει αντιρρήσεις είναι μερικές από αυτές που επωφελήθηκαν περισσότερο. Ελπίζω ότι όλοι το εκτιμούν αυτό. 
Τώρα δεν είναι η ώρα για άκαμπτη σκέψη αλλά για ανοικοδόμηση, διαφορετικά θα καταλήξουμε με μια Ευρώπη να κινείται με διαφορετικές ταχύτητες. »
olympia.gr

Σχόλια