Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Πέντε πιθανά εμβόλια σε πάνω από 2.000 άτομα έχει δοκιμάσει η Κίνα..


Η Κίνα έχει συνολικά πέντε πιθανά εμβόλια για τον κορονοϊό ...που βρίσκονται ήδη σε δοκιμές σε ανθρώπους
και περισσότερα θα εγκριθούν τον επόμενο μήνα, σηματοδοτώντας την ταχεία πρόοδο της ασιατικής χώρας στον αγώνα ανοσοποίησης. 
Τα πέντε εμβόλια έχουν δοκιμαστεί σε περισσότερα από 2.000 άτομα σε δοκιμές φάσης ΙΙ που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο, δήλωσε ο Ζενγκ Γιξίν, αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή στο Πεκίνο. 
Η Φάση II είναι η δεύτερη από τις τρεις φάσεις των δοκιμών σε ανθρώπους που πρέπει να ελεγχθούν τα εμβόλια πριν εγκριθούν για γενική χρήση. 
Δεν έχουν αναφερθεί ακόμη σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μεταξύ των ασθενών της φάσης II, δήλωσε ο Zeng, προσθέτοντας ότι περισσότερα υποψήφια εμβόλια θα εγκριθούν να υποβληθούν σε δοκιμές σε ανθρώπους τον Ιούνιο. 
Ενώ υπάρχουν περισσότερα από 100 εμβόλια σε ανάπτυξη παγκοσμίως, μόνο περίπου 10 έχουν φτάσει στο κρίσιμο τελικό στάδιο των ανθρώπινων δοκιμών.
Αλλά τα εμβόλια χρειάζονται συνήθως χρόνια για να αναπτυχθούν και εξακολουθούν να μην υπάρχουν για πολλές ασθένειες, όπως ο HIV. 
Οι κινεζικές εταιρείες, υποστηριζόμενες από κρατικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένου και του Κινεζικού στρατού, έχουν περισσότερα εμβόλια υπό έρευνα-ανάπτυξη από οποιαδήποτε άλλη χώρα και φαίνεται ότι τα έχουν δοκιμάσει ευρύτερα. 
Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Moderna Inc. και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι μακράν μπροστά μεταξύ των δυτικών προσπαθειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.