Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Τράπεζα της Αγγλίας: Συρρίκνωση ως και 20%, αυτό το 3μηνο, της παγκόσμιας οικονομίας..


Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να υποστεί τις χειρότερες επιδόσεις της
τα τελευταία 300 χρόνια λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19. 
Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι η οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 14% το 2020, με βάση τις εκτιμήσεις για την άρση του περιορισμού τον Ιούνιο, η οποία θα ωθήσει τη χώρα στη βαθύτερη ύφεση που έχει καταγραφεί. 
Το ποσοστό ανεργίας θα μπορούσε να φτάσει έως και το 10 % καθώς το lock down λόγω του κορανοϊού συνεχίζει να προκαλεί ζημιά στην οικονομία. 
Η Τράπεζα δήλωσε ότι η πανδημία COVID-19 "μείωσε δραματικά τις θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο." 
Η Τράπεζα έκανε επίσης μια πρόβλεψη για την παγκόσμια οικονομία, ισχυριζόμενη ότι θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 20 % αυτό το τρίμηνο λόγω της «εξάπλωσης του ιού και των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση της δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.