122 χώρες ζητούν από τον ΠΟΥ έρευνα για το πως εξαπλώθηκε ο COVID-19...Η Κίνα λέει είναι πολύ νωρίς !!


Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να επιτραπεί μια ανεξάρτητη έρευνα
για την προέλευση και τη διάδοση του ιού COVID-19, καθώς τα έθνη προετοιμάζονται να συναντηθούν στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας αυτής της εβδομάδας (WHA). 
Ο κινέζος εκπρόσωπος Τύπου Zhao Lijian δήλωσε σε δημοσιογράφους σε ημερήσια ενημέρωση στο Πεκίνο ότι, η συντριπτική πλειονότητα των χωρών δεν πιστεύουν ακόμη ότι η πανδημία έχει τελειώσει, σύμφωνα με το Reuters. 
Ως εκ τούτου, υποστήριξε ότι είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε μια έρευνα. 
Πολλοί ηγέτες του κόσμου κάλεσαν το Πεκίνο να επιτρέψει μια έρευνα για την εκδήλωση του κορονοϊού, η οποία μέχρι στιγμής έχει μολύνει περισσότερους από 4,7 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, με περισσότερα από 315.000 θύματα σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Στη συνάντηση αυτής της εβδομάδας, 122 από τα 194 κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα απαιτήσουν ανεξάρτητη έρευνα για το ξέσπασμα και την πορεία της πανδημίας, παρά τις διαμαρτυρίες από την Κίνα. 
Η εμφάνιση του ιού ξεκίνησε στην κεντρική κινεζική πόλη Γουχάν τον Δεκέμβριο. Η κυρίαρχη θεωρία είναι ότι ο ιός προήλθε από μια αγορά στην πόλη, πηδώντας από νυχτερίδες στον άνθρωπο μέσω ενός ζώου. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ωστόσο, ισχυρίστηκαν με σιγουριά ότι ο ιός διέφυγε από το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν - ένα ερευνητικό εργαστήριο λίγα μίλια μακριά από την εν λόγω αγορά. Κανένας δεν παρουσίασε στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό. 
Πριν από τη συνάντηση έχει ήδη κατατεθεί "Draft resolution", με σημερινή ημερομηνία 18/5/2020, στον ΠΟΥ ένα έγγραφο διάσκεψης που υποστηρίζεται από 122 έθνη, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να «εντοπίσει τη ζωονοσολογική πηγή του ιού και τον τρόπο εισαγωγής στον ανθρώπινο πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού ρόλου των ενδιάμεσων ξενιστών, μεταξύ άλλων μέσω προσπαθειών όπως επιστημονικές και συνεργατικές επιτόπιες αποστολές. 

Σχόλια