Άλλους 122 μισθοφόρους έστειλε στη Λιβύη ο Ερτογάν...φτάνοντας έτσι τους 9.000 !!Η Τουρκία στέλνει περισσότερους Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη, παρά τις ανθρώπινες απώλειες που
στον αγώνα τους μαζί με τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, ενάντια στις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού του Χαλίφα Χαφτάρ. 
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε την Κυριακή ότι, νέες ομάδες Σύριων μισθοφόρων μαχητών έφτασαν στη Λιβύη μετά από εκπαίδευση σε τουρκικά στρατόπεδα. 
Το τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων Al-Arabiya, αναφέροντας μια πηγή από το αεροδρόμιο Misrata της Λιβύης, δήλωσε ότι ένα αεροπλάνο της African Airways που έφτασε από την Τουρκία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο με 122 Σύριους μισθοφόρους. 
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να στέλνει μισθοφόρους...για να υποστηρίξει την κυβέρνηση του Φαγιέζ-Σάρατζ και τους ένοπλες πολιτοφυλακές που του είναι πιστές παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις για ξένη παρέμβαση. 
Υπήρξε σημαντική εισροή Τούρκων μισθοφόρων, όπλων και εξοπλισμού τις τελευταίες εβδομάδες, και Τούρκοι αξιωματικοί εκτελούν τώρα επιχειρήσεις. 
Οι τουρκικές ενισχύσεις έρχονται μετά το θάνατο των 298 μισθοφόρων του Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων 11 μαχητών στις τελευταίες συγκρούσεις. 
Το Παρατηρητήριο είπε ότι οι σκοτωμένοι μισθοφόροι ανήκαν στην «Ταξιαρχία Al-Mu'tasim, την Ταξιαρχία Σουλτάνου Μουράτ, την Ταξιαρχία Βόρειων Γερακιών, τον Al-Hamzat και τον Suleiman Shah», κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις του LNA στην περιοχή....
Ο αριθμός των Σύριων μισθοφόρων μαχητών στη Λιβύη έχει φτάσει μέχρι τώρα τους 9.000, ενώ η Τουρκία αρχικά σχεδίαζε να στείλει όχι περισσότερους από 6.000 μαχητές, λόγω του αντίκτυπου των απωλειών που υπέστησαν οι σύμμαχοι της Άγκυρας εναντίον μαχητών του LNA. 
Μεταξύ των μισθοφόρων του Ερντογάν, υπάρχουν περίπου 150 έφηβοι ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών, η πλειονότητα των οποίων ανήκει στην ταξιαρχία Σουλτάν Μουράτ, την πιο βίαιη και πιστή φατρία της Τουρκίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο. 
Η Τουρκία απέτυχε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της καθώς δεν πλήρωσε τους μισθούς των μισθοφόρων, πολλοί δε πλέον δεν θέλουν να πάνε στη Λιβύη, ειδικά μετά τις πληροφορίες που έχουν πάρει σχετικά με τα δεινά των συντρόφων τους εκεί.

Σχόλια