Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

1 Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα για μετακινήσεις μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας και Σερβίας


Η Σερβία θα ανοίξει τα σύνορά της με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα την 1η Ιουνίου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συμμετείχε την Τρίτη σε βιντεοδιάσκεψη με εκπροσώπους του Συμβουλίου Συνεργασίας της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η σταδιακή χαλάρωση των  περιοριστικών μέτρων για τη διευκόλυνση της μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών μεταξύ των τεσσάρων χωρών. 
Οι συνομιλητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και οι τέσσερις χώρες καταπολέμησαν επιτυχώς τον κορονοϊό, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα των συνόρων θα επιτρέψει την ταχύτερη ανάκαμψη των εθνικών οικονομιών. 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να ανοίξει τα ελληνικά σύνορα 1η Ιουνίου για επαγγελματικά ταξίδια, εποχιακούς εργαζόμενους και μέλη της οικογένειας που ζουν σε άλλες χώρες και για τουρίστες στις 15 Ιουνίου. 
Συμφωνήθηκε επίσης να διεξαχθεί νέα σύνοδος του Ύπατου Συμβουλίου στη Βουλγαρία στις αρχές Ιουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.