Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

Σουηδία: Άρδην αναστροφή...κλείσιμο επιχειρήσεων & περιορισμoί στις δημόσιες συναντήσεις

Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών αρχίζει ή ετοιμάζεται να αρχίσει την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας η Σουηδία ετοιμάζεται
να ακολουθήσει την αντίθετη πορεία.
Η σκανδιναβική χώρα που όλο αυτό το διάστημα ακολούθησε αυτόνομη πορεία χωρίς περιορισμούς βρίσκεται αντιμέτωπη πλέον με την θλιβερή πραγματικότητα.
Τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν πάρει την ανιούσα σε βαθμό που να προκαλούν ανησυχία στην κεντροαριστερή κυβέρνηση υπό τον Στέφαν Λεβέν.
Η συνταγή της κοινής λογικής των πολιτών και της προτροπής να τηρούν αποστάσεις ή να παραμένουν σπίτι αν αρρωστήσουν μάλλον δεν έφερε τα ποθούμενα αποτελέσματα.
Έτσι η κυβέρνηση κάνει αναστροφή άρδην κι εκπόνησε νομοσχέδιο που της δίνει περισσότερες εξουσίες προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Μεταξύ των μέτρων είναι το κλείσιμο επιχειρήσεων και περιορισμούς στις δημόσιες συναντήσεις.
Ήδη στην Στοκχόλμη καλούνται να κλείσουν πέντε παμπ καθώς δεν ακολουθούσαν τους κανόνες που έχει θεσπίσει η επιτροπή δημόσιας υγείας.
Μέχρι στιγμής τα κρούσματα ανέρχονται σε 18.640 και οι νεκροί σε 2.194.
euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.