Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Κορονοϊός :Ο Αμερικανικός Στρατός έχει υπογράψει με την Gilead συμφωνία δωρεάν παραχώρησης σε στρατιωτικούς φαρμάκου της !!

Η Μονάδα Ανάπτυξης Ιατρικού Υλικού του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S. Army Medical Materiel Development Activity, USAMMDA), που υπάγεται στη
Διοίκηση Ιατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης του Στρατού των ΗΠΑ (U.S. Army Medical Research and Development Command), ανακοίνωσε σήμερα ( Δελτίο τύπου 11/3/2020), ότι έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας και έρευνας με την Gilead Sciences για την παροχή του ερευνητικού φαρμάκου της Gilead, το Remdesivir, για τη θεραπεία του στρατιωτικού προσωπικού που εκτίθεται στον κορονoϊό (COVID-19).  
Στη συμφωνία Cooperative Research and Development Agreement πρόγραμμα (CRADA), το πρόγραμμα προστασίας της υγείας της USAMMDA θα επιτρέψει την ερευνητική χρήση του remdesivir από την Gilead, χωρίς κόστος για την κυβέρνηση, ελλείψει οποιoνδήποτε εγκεκριμένων θεραπευτικών επιλογών. 
«Μαζί με τους εταίρους της κυβέρνησης και τη βιομηχανία προχωρούμε με σχεδόν επαναστατικούς ρυθμούς για να παράγουμε αποτελεσματικά προϊόντα θεραπείας και πρόληψης που θα προστατεύουν τους πολίτες του κόσμου και θα διατηρούν την ετοιμότητα και τη θνησιμότητα των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο Ταξίαρχος στρατηγός Michael J. Talley, διοικητής της Ιατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης του Στρατού των ΗΠΑ (USAMRDC). 
Τον Φεβρουάριο του 2020, η FDA επέτρεψε την ερευνητική αίτηση της Gilead να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές του Remdesivir, για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του στη θεραπεία του COVID-19. Το Remdesivir είναι ένα ερευνητικό ανάλογο νουκλεοτιδίου με αντι-ιική δράση ευρέως φάσματος τόσο σε χημικό περιβάλλον όσο και σε ζώα έναντι πολλαπλών αναδυόμενων παθογόνων ιών όπως ο Ebola, MERS-CoV και το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, γνωστό ως SARS-CoV-1. 
Η σημερινή ανακοίνωση στηρίζεται σε μια μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας και της Gilead Sciences για την προστασία των μελών της υπηρεσίας μας. 
Η Gilead συνεχίζει να δοκιμάζει μια επιλογή αντιιικών ουσιών και του remdesivir έναντι άλλων παθογόνων ιών που παρουσιάζουν πιθανές παγκόσμιες απειλές για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.