Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020

Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν αεροσκάφος της Frontex στο Αιγαίο

Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν αεροσκάφος της Δανίας, που συμμετέχει στις περιπολίες της Frontex στο Αιγαίο! 
Το θέμα αποκαλύπτει....

η welt.de που επικαλείται απάντηση που δόθηκε σε ερώτηση του βουλευτή της γερμανικής Αριστεράς Andrej Hunko.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απάντηση τα τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος της Frontex “για αρκετά λεπτά”.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι “οι αξιωματούχοι της Frontex “πήραν μια γεύση για το πως συμπεριφέρεται η Τουρκία στο Αιγαίο εδώ και δεκαετίες. Ο εταίρος του ΝΑΤΟ αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Τα αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας πετούν πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά όπως το Αγαθονήσι, τις Οινούσες ή τους Λειψούς σχεδόν καθημερινά σε ύψος μέχρι 300 μέτρα, με εκκωφαντικό θόρυβο.
Η Άγκυρα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις προκλήσεις για να αναγκάσει την Αθήνα να διαπραγματευτεί , δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι στην Αθήνα . Τώρα οι αξιωματούχοι του Frontex έχουν επίσης αυτήν την εμπειρία.
Το σύμφωνο ΕΕ-Τουρκίας του 2016 προβλέπει ότι η Άγκυρα θα αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση. Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί την ΕΕ ότι δεν έδωσε τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ όπως είχε υποσχεθεί για τη φροντίδα των 3.6 εκατομμυρίων προσφύγων που ζουν στην Τουρκία.
Στη συνέχεια, η Τουρκία δήλωσε στο τέλος Φεβρουαρίου ότι τα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ανοικτά. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησαν από την Τουρκία για την Ελλάδα . Η Ελλάδα δεν τους άφησε να περάσουν”.
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.