Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

Eurogroup : Οι άξονες συμφωνίας ...


Οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης. 
Το ESM συμφωνήθηκε στο πλαίσιο δέσμης μέτρων...
του πακέτου " SURE" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να αποδεσμεύσει μέχρι 100 δισ. Ευρώ, (συμφωνήθηκε το πανευρωπαϊκό σύστημα εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύνσεων (ΕΙΒ). 
Στοιχεία για την συμφωνία της Ευρωζώνης: € 240 δισ. για τις έκτακτες πιστωτικές γραμμές του ESM. €100 δισ. για το σχέδιο επιδότησης SURE. €25 δισ. για τα φθηνά δάνεια της ΕΤΕπ για τον επιχειρηματικό τομέα, με μόχλευση μέχρι 200 δισ. Ευρώ.
Το πρόγραμμα θα αρχίσει με ένα πακετο (fund) "ανάκαμψης", υπό την επιφύλαξη της "καθοδήγησης" από τους ηγέτες της ΕΕ, πιθανώς μιλάμε για κάποιου είδους κορονοομόλογα ή αμοιβαία κεφάλαια "αλληλεγγύης" με άλλο όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.