Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Η Dettol έβγαλε ανακοίνωση προστασίας των καταναλωτών μετά τα σχόλια Τραμπ..

Ένας κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής απολυμαντικών αναγκάστηκε να προειδοποιήσει τους καταναλωτές,
να μην κάνουν ενέσεις ή να μην πίνουν τα προϊόντα του, μετά το σχόλιο του Ντόναλντ Τράμπ ρώτησε αν θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία του κορονοϊού. 
Ο Reckitt Benckiser (RB, RB.L), ο κατασκευαστής της βρετανικής μάρκας καθαρισμού Dettol και της αμερικανικής μάρκας Lysol, εξέδωσε τις αυστηρές συμβουλές στους καταναλωτές την Παρασκευή, λέγοντας ότι είχε ευθύνη να βοηθήσει με αυτό τον «μύθο-αποτυχία». 
«Ως παγκόσμιος ηγέτης στα προϊόντα υγείας και υγιεινής, πρέπει να είμαστε σαφείς ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τα προϊόντα απολύμανσης να χορηγούνται στο ανθρώπινο σώμα», ανέφερε σε δήλωσή του στον ιστότοπό του. 
Η δήλωση της εταιρείας έγινε μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ ότι θα ήταν «ενδιαφέρον» για τους ερευνητές να ελέγξουν εάν η εισαγωγή απολυμαντικού στα σώματα των ασθενών θα μπορούσε να βοηθήσει,
Ο Ρόμπερτ Ράιχ, καθηγητής δημόσιας πολιτικής των ΗΠΑ και πρώην υπουργός Εργασίας, έγραψε στο Twitter: «Οι ενημερώσεις του Τράμπ θέτουν ενεργά σε κίνδυνο την υγεία του κοινού. Μποϊκοτάρετε την προπαγάνδα. 
Ακούστε τους ειδικούς. Και παρακαλώ μην πίνετε απολυμαντικό.
Η ίδια η RB δεν αναφέρθηκε στον πρόεδρο, αλλά είπε ότι ανταποκρίνεται σε «πρόσφατες κερδοσκοπίες και δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». 
Είπε ότι ρωτήθηκε εάν η εισαγωγή απολυμαντικών θα μπορούσε να είναι κατάλληλη για διερεύνηση ή χρήση ως θεραπεία για το COVID-19.
«Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα, τα προϊόντα απολύμανσης και υγιεινής μας πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όπως προορίζεται και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης», πρόσθεσε. 
«Έχουμε την ευθύνη να παρέχουμε στους καταναλωτές πρόσβαση σε ακριβείς, ενημερωμένες πληροφορίες, όπως συμβουλεύουν οι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.