Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

Τον Σεπτέμβριο ξανανοίγουν τα σχολεία στην Ιταλία...


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte δεσμεύθηκε την Κυριακή να ανοίξει ξανά τα σχολεία....
έως τον Σεπτέμβριο και να επιτρέψει σε πολλές επιχειρήσεις να ξαναρχίσουν σε μια εβδομάδα, καθώς η χώρα αναδύεται από ένα σχεδόν ολοκληρωτικό κλείσιμο. 
Ο Κοντέ δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica ότι θα εξηγήσει τις πλήρεις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο η Ιταλία θα πραγματοποίησει την έξοδο από το μακρύτερο ενεργό lock down του κορονoϊού στον κόσμο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προετοιμαστεί μια προσεκτική πρόταση που περιλαμβάνει σταδιακή άρση των περιορισμών κατά τη διάρκεια του Μαΐου.
Ο επίσημος αριθμός θανάτων της Ιταλίας στις 26.384 είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη και είναι ο δεύτερος δεύτερος παγκοσμίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει υποχωρήσει και η Ιταλία πιστεύει ότι το ποσοστό μετάδοσής του - που αναφέρεται μεταξύ 0,2 και 0,7 - είναι αρκετά χαμηλό κάτω από το βασικό όριο του 1,0 για να προσπαθήσει και να επιστρέψει στη δουλειά. 
"Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε κι άλλο αυτό το κλείδωμα - κινδυνεύουμε να καταστρέψουμε τον κοινωνικοοικονομικό ιστό της χώρας", δήλωσε ο Κοντέ στη La Repubblica. 
Η Ιταλία έκλεισε σταδιακά τα πάντα κατά το πρώτο εξάμηνο του Μαρτίου, καθώς έγινε όλο και πιο ξεκάθαρο ότι μια αρχική δέσμη κρουσμάτων σε βόρειες περιοχές γύρω από το Μιλάνο εξαπλωνόταν. 

Ωστόσο, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ιταλίας τελικά άντεξε και ο Κοντε τώρα φαίνεται να αισθάνεται αρκετά ασφαλής, για να επικεντρωθεί στην στήριξη της οικονομίας που αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8% φέτος. 
Είπε ότι η επιστροφή στο σχολείο είναι πολύ επικίνδυνη επειδή πολλοί δάσκαλοι είναι μεγάλης ηλικίας και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό. "Τα σχολεία βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας και θα ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο", δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.