Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος : Ο Εσταυρωμένος Ιησούς δεν θα επιτρέψει να μείνουμε στη θλίψη της πανδημίας


Μέσα στον επιβλητικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, έναν από τους μεγαλύτερους ναούς σε όλον τον Απόδημο Ελληνισμό, με τις άδειες καρέκλες να μαρτυρούν τα σημεία των καιρών της πανδημίας,
ο Πατριάρχης Θεόδωρος ύψωσε το βράδυ της Μ. Πέμπτης τον Εσταυρωμένο Ιησού.
«Σήμερα, σταυρώνεται ολόκληρος ο πλανήτης. Αλλά, ο ουρανός ο όμορφος δεν είναι καθαρός διότι πλανάται ένας δράκοντας σκοτεινός, η πανδημία», δήλωσε αμέσως μετά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Ίσως το Πάσχα του 2020 να γίνει ένα σταυροδρόμι όπου θα κριθεί το πλάσμα του, ο άνθρωπος», προσέθεσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, για να τονίσει ότι «η εκκλησία μας δεν έμεινε κλειστή. Ο Ευαγγελισμός της Αλεξάνδρειας, το μοναστήρι μας του Αγίου Σάββα, ο Άγιος Νικόλαος και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο, λειτουργήθηκαν με τους λίγους Επισκόπους και ιερείς».
Και ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, περιστοιχισμένος μόνον από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου π. Νικόδημο Τότκα, τον Έλληνα ψάλτη και τον Αιγύπτιο νεωκόρο, χωρίς κανέναν πιστό μέσα στην εκκλησία, έδωσε το δικό του μήνυμα προς όλους:
«Αδέλφια μου στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στον κόσμο, ακολουθήσατε ένα δύσκολο δρόμο. Απόψε απλώνεται μία σιγαλιά, μία σιωπή. Κλεισμένοι μέσα στα σπίτια, προσπαθείστε οι καρδιές σας να ανυψωθούν στους ουρανούς».
Και κατέληξε δίδοντας την ελπίδα της αισιοδοξίας για το αύριο:
«Αδέλφια μου, Έλληνες, Κύπριοι, Αιγύπτιοι, Αιγυπτιώτες, Αφρικανοί, πίσω από τα δάκρυα της Μ. Παρασκευής, θα ανατείλει η αναστάσιμη λαμπάδα της αισιοδοξίας. Γιατί ο Κύριός μας δε θα επιτρέψει να μείνουμε στη θλίψη της πανδημίας. Αλλά, θα έλθει το Φως της Αναστάσεως που φωτίζει κάθε άνθρωπο, που ήλθε σε αυτόν τον κόσμο. Χρόνια πολλά και ευλογημένα!»
AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.