Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ... Ντροπή για την Ευρώπη


Μια τρύπα στο νερό από το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ- Απέφυγαν να παράσχουν καθοδήγηση σχετικά με το ταμείο ανάκαμψης- όχι σχετικά με το μέγεθος, όχι για τη χρηματοδότηση, όχι για τις δαπάνες.
Αντ' αυτού, το μπαλάκι στην φον Ντερ Λάιεν για να κάνει προτάσεις! 
Οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο κοινής χρηματοδότησης, το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά διαφώνησαν ως προς το πεδίο εφαρμογής της συνολικής δέσμης μέτρων και ισορροπίας μεταξύ επιχορηγήσεων και δανείων.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι ηγέτες ζήτησαν το Ταμείο να λειτουργήσει εμπροσθοβαρώς και να εστιάσει πρωτίστως σε επιχορηγήσεις προς τα κράτη μέλη παρά σε δάνεια.
Ένα ακόμη Συμβούλιο για το τίποτα: καμία απόφαση, η μπάλα πίσω στην Κομισιόν… και ανικανότητα να βγούμε από τη λογική των δανείων, τα οποία τροφοδοτούν τα χρέη ως Δαμόκλειος σπάθη στους λαούς της Ευρώπης!
Η Ευρώπη για ακόμα μια φορά επέδειξε την ανυπαρξία της.
Η Κομισιόν έχει εξουσιοδότηση, αφότου η Ευρωομάδα παρέπεμψε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο το παρέπεμψε στην Ευρωομάδα, η οποία το έχει παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο το έχει παραπέμψει στην Κομισιόν… Αυτή είναι η διαχείριση κρίσεων της ΕΕ!
Πόσο δίκιο έχει ο Προκόπης Παυλόπουλος όταν έλεγε ότι η βασική αρχή της Ευρωπαϊκής συνοχής είναι η αλληλεγγύη. Και χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.