Συμφώνησαν ότι διαφωνούν στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ... Ντροπή για την Ευρώπη


Μια τρύπα στο νερό από το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ- Απέφυγαν να παράσχουν καθοδήγηση σχετικά με το ταμείο ανάκαμψης- όχι σχετικά με το μέγεθος, όχι για τη χρηματοδότηση, όχι για τις δαπάνες.
Αντ' αυτού, το μπαλάκι στην φον Ντερ Λάιεν για να κάνει προτάσεις! 
Οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο κοινής χρηματοδότησης, το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά διαφώνησαν ως προς το πεδίο εφαρμογής της συνολικής δέσμης μέτρων και ισορροπίας μεταξύ επιχορηγήσεων και δανείων.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι ηγέτες ζήτησαν το Ταμείο να λειτουργήσει εμπροσθοβαρώς και να εστιάσει πρωτίστως σε επιχορηγήσεις προς τα κράτη μέλη παρά σε δάνεια.
Ένα ακόμη Συμβούλιο για το τίποτα: καμία απόφαση, η μπάλα πίσω στην Κομισιόν… και ανικανότητα να βγούμε από τη λογική των δανείων, τα οποία τροφοδοτούν τα χρέη ως Δαμόκλειος σπάθη στους λαούς της Ευρώπης!
Η Ευρώπη για ακόμα μια φορά επέδειξε την ανυπαρξία της.
Η Κομισιόν έχει εξουσιοδότηση, αφότου η Ευρωομάδα παρέπεμψε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο το παρέπεμψε στην Ευρωομάδα, η οποία το έχει παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο το έχει παραπέμψει στην Κομισιόν… Αυτή είναι η διαχείριση κρίσεων της ΕΕ!
Πόσο δίκιο έχει ο Προκόπης Παυλόπουλος όταν έλεγε ότι η βασική αρχή της Ευρωπαϊκής συνοχής είναι η αλληλεγγύη. Και χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει Ευρώπη.

Σχόλια