Ο Κορονοϊός είναι αποτέλεσμα "τρελών πειραμάτων" στο εργαστήριο της Γιουχάν..;

Η πανδημία κορονοϊού είναι το αποτέλεσμα των επιστημόνων του Γιουχάν να κάνουν «απολύτως τρελά πράγματα» στο εργαστήριό τους,
ισχυρίστηκε ένας κορυφαίος Ρώσος μοριακός βιολόγος. 
Ο καθηγητής Petr Chumakov ισχυρίστηκε ότι οι επιστήμονες στην κινεζική πόλη συμμετείχαν ενεργά στην ανάπτυξη διαφόρων παραλλαγών του Covid-19 για πάνω από δέκα χρόνια. 
Ωστόσο, ο παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονας επέμεινε ότι σκόπευαν να μελετήσουν την παθογένεια του ιού και δεν είχαν «κακόβουλη πρόθεση» να δημιουργήσουν σκόπιμα μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία. 
Ο καθηγητής Chumakov, ο οποίος εργάζεται ως επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας του Engelhardt στη Μόσχα, δήλωσε: 
«Στην Κίνα, οι επιστήμονες στο Εργαστήριο Wuhan έχουν εμπλακεί ενεργά στην ανάπτυξη διαφόρων παραλλαγών κορονοϊού για πάνω από δέκα χρόνια. 
«Επιπλέον, το έκαναν αυτό, υποθετικά όχι με σκοπό τη δημιουργία παθογόνων παραλλαγών, αλλά για τη μελέτη της παθογονικότητάς τους
«Έκαναν εντελώς τρελά πράγματα, κατά τη γνώμη μου. 
Για παράδειγμα, ένθετα στο γονιδίωμα, το οποίο έδωσε στον ιό τη δυνατότητα να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα. «Τώρα όλα αυτά έχουν αναλυθεί. Αναδύεται αργά η εικόνα της πιθανής δημιουργίας του τρέχοντος κοροναϊού. » 
«Νομίζω ότι θα ξεκινήσει μια έρευνα, ως αποτέλεσμα της οποίας θα αναπτυχθούν νέοι κανόνες που θα ρυθμίζουν την εργασία με τα γονιδιώματα τέτοιων επικίνδυνων ιών. 
Είναι πολύ νωρίς για να κατηγορήσουμε κανέναν. 
Ο καθηγητής λέει ότι είναι πιθανό οι επιστήμονες του Wuhan να στόχευαν στο να κάνουν ένα εμβόλιο για τον ιό HIV και να δημιουργήσουν« παραλλαγές του ιού… χωρίς κακόβουλη πρόθεση ».

Σχόλια