Απειλή νέας οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα...

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που προκαλούν τα μέτρα κατά της επιδημίας του κορoνοϊού στις χώρες της νότιας Ευρώπης πραγματεύεται η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής επιθεώρησης
Handelsblatt, με ιδιαίτερες αναφορές στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνει «στην Ελλάδα η καμπύλη είναι πολύ πιο επίπεδη (από την Ιταλία ή την Ισπανία) με 1.415 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 50 νεκρούς. Αλλά και εδώ η οικονομική δραστηριότητα έχει σταματήσει. Η χώρα που μόλις συνήλθε από τη χειρότερη οικονομική κρίση στη μεταπολεμική ιστορία της, κινδυνεύει να επιστρέψει στην ύφεση».
Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει τεράστια πρόοδο στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από μη εξυπηρετούμενα δάνεια και μάλιστα ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2021 τα «κόκκινα δάνεια» θα μειώνονταν στο 20%. Αλλά όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος «αυτός ο σχεδιασμός τίθεται πλέον σε κίνδυνο. Γιατί τώρα οι συνθήκες αλλάζουν δραματικά. Αντί ανάπτυξης 2,8% ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναμένει μείωση του ΑΕΠ κατά 3% για το 2020. Άλλες προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για μείωση μεταξύ 5 και 15%.
DW

Σχόλια