Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Α.Σ.Π.Ε: «Υποστήριξη όσων πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των παιδιών και την πολυτεκνική ιδιότητα»Σε συνέχεια της από 30.3.2020 επιστολής μας με θέμα «Υποστήριξη όσων πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των παιδιών και την πολυτεκνική ιδιότητα»,
με την οποία ζητούσαμε στα έκτακτα μέτρα προστασίας των μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται (π.χ. 800 ευρώ) να δοθεί πρόσθετο ποσό με βάση το πλήθος των παιδιών, και επιπλέον ειδική μέριμνα για τους πολυτέκνους, θέτουμε τώρα σε γνώση σας μια πολύ σημαντική και επίκαιρη επιστολή – δήλωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Μεγάλων Οικογενειών (European Large Families Confederation) προς τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι στην ίδια ακριβώς λογική και κατεύθυνση.

Η Α.Σ.Π.Ε., ως μέλος της ELFAC και του Διοικητικού της Συμβουλίου, ενώνει τη φωνή της με αυτή της Ευρωπαϊκής μας Ομοσπονδίας για να αναδείξει το σημαντικό θέμα της ανάγκης ιδιαίτερων προβλέψεων προστασίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας σε ό,τι αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες.
Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει υπόψη της, τόσο στα τρέχοντα όσο και σε όσα μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την μείωση των επιπτώσεων κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πανδημία, τις ιδιαίτερες ανάγκες των οικογενειών με βάση το πλήθος των παιδιών τους και ακόμη περισσότερο των πολυτέκνων οικογενειών.

            Επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά, ότι δεν είναι πολύτεκνος όποιος δηλώνει τέσσερα ονόματα στο κάτω μέρος της φορολογικής δήλωσης, αλλά όποιος πληροί τα κριτήρια του Ν. 3454/2006 που ορίζει την πολυτεκνική ιδιότητα και μπορεί να αποδείξει ότι διαθέτει την ιδιότητα αυτή με πιστοποιητικό της ΑΣΠΕ όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 67 του Ν. 4316/2014, που σωστά θέσπισε ο Πρωθυπουργός, ως Υπουργός, τότε, Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

            Ακολουθούν τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα από τις πολλές αλληλογραφίες που λαμβάνουμε:
Ø  Πολύτεκνη οικογένεια με διαμονή στην Αθήνα και γεωργική παραγωγή στην Κρήτη, που καταστρέφεται οικονομικά αφού δεν μπορεί να διακινήσει προϊόντα στην Αθήνα και να τα πωλήσει σε λαϊκές αγορές – απόσπασμα επιστολής στο Παράρτημα 1ον.
Ø  Ανάγκη για άδεια ειδικού σκοπού στη μητέρα, όταν ο πατέρας τηλεργάζεται και υπάρχουν τέσσερα μικρά παιδιά στο σπίτι – απόσπασμα επιστολής στο Παράρτημα 2ον .
Ø  Ανάγκη για η/υ καθώς μια πολύτεκνη οικογένεια (4 ή περισσότερα ανήλικα παιδιά ή φοιτητές / σπουδαστές) και έναν τουλάχιστον γονέα τηλεργαζόμενο, δεν μπορεί με λιγότερους από 4 η/υ στο σπίτι να καλύψει τις ανάγκες σε τηλεκπαίδευση – φυσικά δεν υπάρχει η σχετική οικονομική δυνατότητα στις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες!

            Οι πολύτεκνες οικογένειες, που αξίζουν την στήριξη του Κράτους, αναμένουν τις πρωτοβουλίες σας σε κάθε είδους νομοθετική πράξη.

            Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διαβούλευση και συνεργασία.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Για την ΑΣΠΕ
      Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γεν. Γραμματέας            

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                   Δήμητρα-Ινές Αγγελή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.