Σάββατο, 18 Απριλίου 2020

Κορονοϊός : Επλιδοφόρα μηνύματα για φάρμακο...

Πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα στη μάχη κατά της σοβαρής λοίμωξης από κορoνοϊό, δείχνουν τα πρώιμα αποτελέσματα κλινικών μελετών, που γίνονται στο Σικάγο των ΗΠΑ.
Από τα πρώτα στοιχεία που διέρρευσαν, προκύπτει ταχεία ανάρρωση από πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα για σχεδόν όλους τους ασθενείς που συμμετείχαν.
"Τα καλύτερα νέα είναι ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας έχουν πάρει εξιτήριο, κάτι που είναι εξαιρετικό. Χάσαμε μόνο δύο από τους ασθενείς μας", σημειώνει η ειδική στις μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, Kathleen Mullane, σύμφωνα με το STAT News.
"Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν προσφέρουν την στατιστική ισχύ που είναι απαραίτητη για να καθοριστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του remdesivir ως θεραπεία της Covid-19", ανακοινώθηκε από τη Gilead.
"Περιμένουμε τα στοιχεία από τη "φάση 3" των κλινικών μελετών στους ασθενείς που έχουν νοσήσει βαριά, να είναι διαθέσιμα στα τέλη του μήνα, ενώ επιπλέον δεδομένα από άλλες μελέτες θα είναι διαθέσιμα τον Μάιο".
To Πανεπιστήμιο του Σικάγο έκανε δύο κλινικές δοκιμές τελευταίου σταδίου σε 125 ασθενείς, εκ των οποίων οι 113 ήταν σοβαρά άρρωστοι. Η εταιρεία σκοπεύει να βάλει στις δοκιμές της 4.000 άτομα.
Στην κλινική δοκιμή παρατηρείται ταχεία ανάρρωση από τον πυρετό και τα αναπνευστικά συμπτώματα, με σχεδόν όλους τους ασθενείς να παίρνουν εξιτήριο σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα προέρχονται από ένα μόνο νοσοκομείο που συμμετέχει στην κλινική δοκιμή του φαρμάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.