Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

Η Γαλλία περιόρισε την πώληση υποκατάστατων νικοτίνης...

Η Γαλλία αποφάσισε να περιορίσει την πώληση υποκατάστατων νικοτίνης μετά από έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα,
σύμφωνα με την οποία ενδέχεται να προσφέρει κάποια προστασία έναντι του κορονοϊού.
Το υπουργείο Υγείας με διάταγμα του προσβλέπει στην αποφυγή της έλλειψης προϊόντων όπως επιθέματα νικοτίνης για τους ασθενείς και στην αποφυγή λανθασμένης χρήσης και υπερβολικής χρήσης υποκατάστατων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της λοίμωξης.
Τα φαρμακεία δεν επιτρέπεται να πουλήσουν υποκατάστατα σε ποσότητα άνω του ενός μήνα έως τις 11 Μαΐου, όταν η Γαλλία θα άρχιζε να χαλαρώνει τα μέτρα κλειδώματος και να ανοίγει ξανά τα σχολεία.
Το διάταγμα ανέφερε επίσης ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις είχαν ανασταλεί.
Μια ομάδα Γάλλων ερευνητών παρουσίασε ένα επιστημονικό άρθρο που τείνει να δείξει ότι υπάρχουν λιγότεροι ασθενείς στον πληθυσμό που καταναλώνουν νικοτίνη και ως εκ τούτου καπνιστές στον υπόλοιπο πληθυσμό.
Προσοχή όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο καπνός προστατεύει. Ο καπνός σκοτώνει, προσθέτει το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.