Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Η "πολυδιαφημισμένη" πολεμική αεροπορία του Ερντογάν δεν έχει πιλότους & διαθεσιμότητες αεροσκαφών

Τι συμβαίνει μετά τον στόλο στην πολεμική αεροπορία της Τουρκίας;
Του Χρήστου Μαζανίτη
Χθες, έξι τουρκικά F-16 και δύο Phantom πραγματοποίησαν
συνολικά 35 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Από αυτά τα μαχητικά ένα ζεύγος F-16 προχώρησε σε 10 υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Χίο από τις 2 και μισή το μεσημέρι μέχρι τις 4 παρά 10. Ελληνικά οπλισμένα μαχητικά προχώρησαν σε μπαράζ αναχαιτίσεων και αερομαχιών, τέσσερις από τις οποίες οδήγησαν σε εμπλοκές από τα γαλάζια γεράκια.
Σε αυτό που δίνεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ότι αφορά τις υπερπτήσεις είναι τα ποιοτικά και όχι τα ποσοτικά χαρακτηριστικά. Όπως εξηγούσε στο enikos.gr στρατιωτική πηγή, φαίνεται ότι εκτός από τον τουρκικό στόλο (είχαμε γράψει σχετικό ρεπορτάζ προ ημέρων) μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υπερπτήσεων και παραβιάσεων δείχνουν ότι η πολυδιαφημισμένη πολεμική αεροπορία του Ερντογάν δεν έχει πιλότους και διαθεσιμότητες αεροσκαφών. Οι υπερπτήσεις που καταγράφηκαν χθες έγιναν από ένα ζεύγος μαχητικών, που φρόντιζε να παίρνει γραμμές πάνω από ελληνικά κατά την διάρκεια της καταδίωξης από ελληνικά μαχητικά για να γράψει το κοντέρ υπερπτήσεις.
Επιπλέον, οι ελιγμοί των τουρκικών αεροσκαφών δείχνουν στους έμπειρους πιλότους ότι πρόκειται για μία συγκεκριμένη ολιγομελή ομάδα οκτώ Τούρκων πιλότων, ενώ και τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται προέρχονται από συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης.
Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται είναι, τι συμβαίνει μετά τον στόλο στην πολεμική αεροπορία της Τουρκίας; Ξέμεινε από πιλότους και τεχνικούς ή τους έχει χτυπήσει για καλά ο κορονοϊός και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν ούτε μοίρα να σηκώσουν στον αέρα;
Ότι και να συμβαίνει, γεγονός είναι η τουρκική αεροπορία πασχίζει μέσω των υπερπτήσεων να δείξει ότι μπορεί να συντηρήσει την πολιτική των προκλήσεων και του επεκτατισμού, όπως αυτή διατυπώθηκε στο βιβλίου που δίνει θεωρητικά υπόσταση στις αξιώσεις της Γαλάζιας Πατρίδας.
Ο Τούρκος Ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο αρχιτέκτονας του τουρκολιβυκού μνημονίου εξέδωσε – όπως γράψαμε εδώ και μέρες – το νέο μανιφέστο με το οποίο η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητα 23 νησιών του Αιγαίου, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης θα πρέπει η χώρα μας να περιοριστεί σε μόλις τρία ναυτικά μίλα χωρικά ύδατα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.