Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

Τι έλεγε ο Αδαμάντιος Κοραής για τον Θεό και την πίστη..

Η κυρία Αγγελοπούλου σε μήνυμα της στον προσωπικό της λογαριασμό....

στο twitter...γράφει επί λέξη "Στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αυτήν του 2021 και μετά, οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν είναι αιτία πολέμου. Ο Κοραής, στα σχόλιά του για το Σύνταγμα της Ελλάδας, έλεγε: «δεν με ενδιαφέρει σε ποιο Θεό πιστεύει ο Καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι»

Να διευκρινίσουμε εδώ, ότι το σχόλιο είναι της ίδιας της κυρίας Αγγελοπούλου και όχι κάποιο μοντάζ από αυτά που συνηθίζονται εσχάτως. 
Δείτε το σχετικό twitter
Ανατρέξαμε λοιπόν στο αυθεντικό κείμενο "Αδαμαντίου Κοραή, "Σημειώσεις εις το Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος του 1822 Έτους" υπό του καθηγητου Θεμ.Π. Βολίδου ...
Διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει πουθενά τέτοια ρήση του Αδαμαντίου Κοραή, τουλάχιστον, στην παράγραφο α' που αναφέρεται στην επικρατούσα θρησκεία στην ελληνική επικράτεια....
Προς επίρρωση των ανωτέρω σας παραθέτουμε τις σχετικές σελίδες με τις σημειώσεις του Αδαμάντιου Κοραή 
 Διαβάστε ολόκληρο το αυθεντικό βιβλίο
"Αδαμαντίου Κοραή, "Σημειώσεις εις το Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος του 1822 Έτους" υπό του καθηγητου Θεμ.Π. Βολίδου (from Aristides Hatzis)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.