Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

Ρώμη και Αθήνα θα διευθύνουν εναλλάξ τη ναυτική επιχείρηση της ΕΕ «Ειρήνη»

«Ρώμη και Αθήνα θα ηγούνται εναλλάξ της ναυτικής αποστολής ‘Ειρήνη’» γράφει η
Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρεται στη νέα ναυτική επιχείρηση της ΕΕ, η οποία στόχο έχει την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων εναντίον της Λιβύης. Η εφημερίδα σημειώνει πως τρεις εβδομάδες μετά τη σχετική λήψη της απόφασης η επιχείρηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει παρόλο που οι μάχες συνεχίζονται στη Λιβύη και γράφει: «Τώρα υπάρχει κινητικότητα στις προετοιμασίες. Η γερμανική βουλή συνεδρίασε την Πέμπτη για πρώτη φορά για τη γερμανική συμμετοχή. Το σχετικό προσχέδιο της απόφασης προβλέπει πως από το καλοκαίρι θα πρέπει να σταλεί ένα ακόμα μεγαλύτερο πλοίο του ναυτικού. Ο γερμανικός στρατός θα συμμετάσχει με ένα αεροσκάφος τύπου P3C-Orion. Το αεροσκάφος είναι ειδικό για την επιτήρηση της κυκλοφορίας των πλοίων».
Και η εφημερίδα γράφει λίγο παρακάτω: «Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας ξεπεράστηκε και ένα εσωτερικό εμπόδιο. Ιταλία και Ελλάδα συμφώνησαν ποιος θα έχει το κουμάντο στη θάλασσα και θα προσφέρει το πλοίο που θα ηγείται: και οι δυο χώρες εναλλάξ. Καταρχάς η Ιταλία (… )Το θέμα της ηγεσίας είναι πολιτικά σημαντικό εξαιτίας της αντιπαλότητας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η αποστολή «Ειρήνη» δεν θα ελέγχει με ραντάρ μόνο τον εναέριο χώρο πάνω από τη Λιβύη αλλά θα ελέγχει και τα τουρκικά πλοία που ενδεχομένως να μεταφέρουν όπλα στη Λιβύη. Ανάμεσα στις δυο χώρες υπάρχουν εδώ και καιρό τριβές. Πρόσφατα στα χερσαία σύνορα. Εκτός αυτού οι Έλληνες μαζί με τους συμμάχους τους Κύπριους ανησυχούν διότι η Τουρκία προχωρά σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αναζητώντας πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Η ΕΕ σε αυτή την αντιπαράθεση τάχθηκε καθαρά υπέρ της Αθήνας και της Λευκωσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.