Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Ο κορονοϊός «χτύπησε» την τουρκική Πολεμική Αεροπορία - Καθηλωμένα πολλά αεροσκάφη


Το τελευταίο διάστημα όλο και μικρότερος αριθμός τουρκικών μαχητικών φαίνεται ότι πετά τόσο στο Αιγαίο για τις γνωστές προκλήσεις όσο και πάνω από τα τουρκικά εδάφη,
σύμφωνα με την εικόνα που φτάνει στα ραντάρ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας
Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός που χτυπά τις τελευταίες εβδομάδες την τουρκική πολεμική αεροπορία όπως και το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων στη γειτονική χώρα.
Αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει στα «κόκκινα» φτερά όχι μόνο είχαν άμεσα αποτελέσματα στις επιχειρησιακές δυνατότητες της TuAF αλλά φαίνεται ότι συνεχίζονται.
Τόσο η καθημερινή εικόνα της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο όσο και οι πληροφορίες που διαθέτει το Ελληνικό επιτελείο συντείνουν στο συμπέρασμα ότι ο «γολγοθάς» που άρχισε για  το αεροπορικό όπλο των γειτόνων πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια συνεχίζεται. 
Νέα προβλήματα φαίνεται ότι έχουν προστεθεί στην βεβαρυμένη κατάσταση την οποία προκάλεσαν οι συνέπειες της απόπειρας πραξικοπήματος με την απομάκρυνση εκατοντάδων ιπτάμενων αλλά και η απόκτηση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400. Ήδη από πέρυσι ανεξάρτητες πηγές, όπως το πρακτορείο Bloomberg, αλλά ακόμα και ελεγχόμενα από τον Ταγίπ Ερντογάν μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για συγκέντρωση ανταλλακτικών τα οποία προορίζονται για τα τουρκικά μαχητικά f-16. H τουρκική αεροπορία αναμένοντας ένα άτυπο εμπάργκο από τις ΗΠΑ φρόντισε, όπως αναφερόταν, να «στοκάρει» ανταλλακτικά για τα μαχητικά της.
Το τελευταίο διάστημα όλο και μικρότερος αριθμός τουρκικών μαχητικών φαίνεται ότι πετά τόσο στο Αιγαίο για τις γνωστές προκλήσεις όσο και πάνω από τα τουρκικά εδάφη, σύμφωνα με την εικόνα που φτάνει στα ραντάρ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικός αριθμός αεροσκαφών βρίσκεται για μεγάλο διάστημα εκτός αποστολών με τα υπόστεγα συντήρησης στις τουρκικές βάσεις να έχουν γεμίσει.
Την ώρα που η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απογειώνει καθημερινά δεκάδες μαχητικά, τόσο για αποστολές αναχαίτισης όσο και για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η TuAF έχει στον αέρα σαφώς λιγότερα αεροσκάφη. Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις δύο ή ακόμα και περισσότερα «μπλε» γεράκια αναλαμβάνουν να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν ένα και μόνο τουρκικό αεροσκάφος. 
Ακόμα και στις προκλητικές υπερπτήσεις που εκτελούν μαζικά τις τελευταίες εβδομάδες οι γείτονες, τόσο πάνω από ακριτικά νησιά του Αιγαίου όσο και στον Έβρο, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει πάντα πέρα από ποιοτική και αριθμητική υπεροχή.
Ίδια εικόνα έχουν οι Έλληνες επιτελείς και από τις ασκήσεις των γειτόνων ανατολικά των συνόρων από τον Έβρο έως και το Καστελόριζο. Μικροί σχηματισμοί και απλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες συντήρησης για την ΤuAF την ώρα που τα ελληνικά «γεράκια» απογειώνονται μαζικά παρά τα περιορισμένα οικονομικά της χώρας και προχωρούν σε σύνθετες ασκήσεις υψηλής δυσκολίας. 
Όπως έκαναν πρόσφατα μέσα στον Μάρτιο νότια της Κρήτης αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο συμμετέχοντας σε σύνθετα εκπαιδευτικά σενάρια με Γαλλικά Rafale από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle αλλά και με μαχητικά f-18 τα οποία απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS D. D. Eisenhower.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.