Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

Δοκιμή φαρμάκου ρευματοειδούς αρθρίτιδας στη μάχη κατά του ΚορονοϊούΗ φαρμακευτική εταιρεία  Eli Lilly ανακοίνωσε σχέδια για τη διεξαγωγή κλινικής δοκιμής του φαρμάκου ρευματοειδούς αρθρίτιδας ....
baricitinib (Olumiant) για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19.
Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) για την προσθήκη του baricitinib στη δοκιμή θεραπείας κατά του COVID-19 του NIAID.
Η κλινική δοκιμή πρόκειται να ξεκινήσει στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα, η μελέτη θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε νοσοκομειακούς ασθενείς.
Η Lilly σκοπεύει επίσης να προσθέσει φορείς και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Ασίας.
Τα δεδομένα της μελέτης αναμένεται να είναι διαθέσιμα τους επόμενους δύο μήνες.
Η μπαρισιτινίμπη (baricitinib) είναι ένας εκλεκτικός και αναστρέψιμος αναστολέας της JAK1 και της JAK2. Σε μεμονωμένες αναλύσεις ενζύμων, η μπαρισιτινίμπη ανέστειλε τη δράση των JAK1, JAK2

Το Baricitinib έχει εγκρίσεις χρήσης σε περισσότερες από 65 χώρες για τη θεραπεία ενηλίκων με μέτρια έως σοβαρά ενεργή ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Η αντιφλεγμονώδης δράση του φαρμάκου αναμένεται να δράσει στον φλεγμονώδη βομβαρδισμό που σχετίζεται με το Covid-19.
Εκτός από το baricitinib, η εταιρεία θα μελετήσει το πειραματικό της μονοκλωνικό αντίσωμα κατά της αγγειοπιετίνης 2 με το όνομα LY3127804 σε μια δοκιμή Φάσης II που αφορούσε ασθενείς με πνευμονία που νοσηλεύτηκαν με το Covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.