Δοκιμή φαρμάκου ρευματοειδούς αρθρίτιδας στη μάχη κατά του Κορονοϊού



Η φαρμακευτική εταιρεία  Eli Lilly ανακοίνωσε σχέδια για τη διεξαγωγή κλινικής δοκιμής του φαρμάκου ρευματοειδούς αρθρίτιδας ....
baricitinib (Olumiant) για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19.
Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) για την προσθήκη του baricitinib στη δοκιμή θεραπείας κατά του COVID-19 του NIAID.
Η κλινική δοκιμή πρόκειται να ξεκινήσει στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα, η μελέτη θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε νοσοκομειακούς ασθενείς.
Η Lilly σκοπεύει επίσης να προσθέσει φορείς και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Ασίας.
Τα δεδομένα της μελέτης αναμένεται να είναι διαθέσιμα τους επόμενους δύο μήνες.
Η μπαρισιτινίμπη (baricitinib) είναι ένας εκλεκτικός και αναστρέψιμος αναστολέας της JAK1 και της JAK2. Σε μεμονωμένες αναλύσεις ενζύμων, η μπαρισιτινίμπη ανέστειλε τη δράση των JAK1, JAK2

Το Baricitinib έχει εγκρίσεις χρήσης σε περισσότερες από 65 χώρες για τη θεραπεία ενηλίκων με μέτρια έως σοβαρά ενεργή ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Η αντιφλεγμονώδης δράση του φαρμάκου αναμένεται να δράσει στον φλεγμονώδη βομβαρδισμό που σχετίζεται με το Covid-19.
Εκτός από το baricitinib, η εταιρεία θα μελετήσει το πειραματικό της μονοκλωνικό αντίσωμα κατά της αγγειοπιετίνης 2 με το όνομα LY3127804 σε μια δοκιμή Φάσης II που αφορούσε ασθενείς με πνευμονία που νοσηλεύτηκαν με το Covid-19.

Σχόλια