Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

ΥΠΕΞ Ισπανίας : "Ή βουλιάζουμε όλοι ή επιπλέουμε όλοι"..

Το μεσημέρι της Πέμπτης είναι η επόμενη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με αποκλειστικό αντικείμενο τη μάχη κατά της πανδημίας και την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών.

Στην επιστολή - πρόσκληση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τονίζει πως «είναι κρίσιμο να συζητήσουμε όλα τα θέματα ανοιχτά μεταξύ μας και να σημειώσουμε πρόοδο επειγόντως».
Μιλώντας στο euronews, η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια δήλωσε πως μια ισχυρή κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα διασφαλίσει το ρόλο της ως ισχυρού παίκτη τόσο στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα, όσο και στη διεθνή πολιτική.
«Μέσα στην κρίση αυτή, είτε βουλιάζουμε όλοι είτε επιπλέουμε όλοι. Η Ισπανία θέλει ξεκάθαρα να επιπλεύσουμε όλοι. Γι' αυτό κάναμε αυτό που θα έκανε οποιαδήποτε χώρα που θέλει την οικοδόμηση συναίνεσης στην Ευρώπη. Βάλαμε μια πρόταση στο τραπέζι, μια πρόταση υπεύθυνη, που βασίζεται σε μηχανισμούς που υπάρχουν ήδη, και φιλόδοξη γιατί μπραστά μας έχουμε μια τεράστια ανάκαμψη», είπε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαδρίτη ζητά να δημιουργηθεί ένα ταμείο 1,5 τρισεκατομμυρίου ευρώ για την οικονομική ανάκαμψη του μπλοκ.
Στην επιστολή του ο Σαρλ Μισέλ αναφέρει πως το πακέτο των 540 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε στο Eurogroup θα είναι διαθέσιμο την 1η Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.