Τράμπ : Θα ζητηθούν ευθύνες από την Κίνα για τον κορονοϊό...

Ευθύνες από την Κίνα για την πανδημία του κορονοϊού θα ζητήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλτ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του διεξάγει έρευνα για τον χειρισμό της κρίσης από την Κίνα. Δεν διευκρίνισε ποια μορφή θα έχει η κίνηση στην οποία θα προχωρήσει η Ουάσιγκτον κατά του Πεκίνου, δεν απέκλεισε ωστόσο να ζητηθεί χρηματική αποζημίωση.
Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την Κίνα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με όλη αυτή την κατάσταση. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να είχε σταματήσει στην πηγή. Μπορούσε να είχε σταματήσει γρήγορα και δε θα είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.
Ο Ντόναλτ Τραμπ ανέφερε, επίσης, ότι η χώρα του δεν θα «ξεχάσει ποτέ» εκείνους που «θυσιάστηκαν» για να προστατεύσουν τον κόσμο εξαιτίας της «ανικανότητας» ή «κάποιου άλλου πράγματος» από πλευράς της Κίνας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε στην καθημερινή ενημέρωση των συντακτών, παρότι αρχικά είχε δηλώσει ότι δε θα την επαναλάβει μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για «ενέσεις με απολυμαντικό».
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε την Κίνα για αισχροκέρδεια στις πωλήσεις προστατευτικού υλικού και κατήγγειλε ότι έστειλε στις ΗΠΑ ελαττωματικές παρτίδες από τεστ ανίχνευσης του COVID-19.

Σχόλια