Καταστροφικές οι συνέπειες της πανδημίας για τους εργαζόμενους

"Η πανδημία του Covid-19 έχει καταστροφικές συνέπειες στους εργαζόμενους και τους εργοδότες», μέσω των "μαζικών απωλειών,
στην παραγωγή και τις θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς", προειδοποιεί η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ).
"Ο κόσμος της εργασίας διέρχεται τη χειρότερη διεθνή κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε η Αλέτ φαν Λιρ, διευθύντρια τομεακών πολιτικών της ΔΟΕ. "Ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας θα είναι πιθανόν σοβαρός και διαρκής".
Η σειρά αναλύσεων της ΔΟΕ, κάνει αναφορά και στα μέτρα που έχουν λάβει κυβερνήσεις και εργοδότες για τον περιορισμό του ιού και των επιπτώσεών του στις επιχειρήσεις, τις ζωές και την οικονομία.
Τα μέτρα αυτά επικεντρώνονται σε τέσσερις στόχους: προστασία των εργαζομένων στον χώρο εργασίας, υποστήριξη των επιχειρήσεων, των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων, ενίσχυση της οικονομίας και της εργασίας και διάλογος βασισμένος στην διεθνή εμπειρία, ώστε οι χώρες και οι οικονομικοί τομείς να επανακάμψουν γρήγορα.
«Πρέπει να αυξήσουμε τις επενδύσεις σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και να καταστήσουμε βέβαιο ότι η πανδημία δεν θα αφήσει μακροχρόνιες πληγές στις οικονομίες, τους ανθρώπους και τις θέσεις εργασίας», αναφέρει η φαν Λιρ. euronews.com

Σχόλια