Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Προτεστάντες κληρικοί στην Κίνα...φοβούνται το κλείσιμο των εκκλησιών λόγω κορονοϊού

Η πανδημία COVID-19 έχει σημαντικό αντίκτυπο στις Προτεσταντικές Εκκλησίες και στα μέλη τους στην Κίνα.
«Εάν το ξέσπασμα και τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν για ένα χρόνο, μεγάλες εκκλησίες μπορεί σταδιακά να εξαφανιστούν», δήλωσε ένας προτεστάντης κληρικός στην ανατολική Κίνα.
Η "China Christian Daily" δημοσίευσε τις σκέψεις και άλλων  δύο άλλων κληρικών που διατήρησαν την ανωνυμία τους. Από τις 23 Ιανουαρίου, σχεδόν όλες οι εκκλησίες εκτελούν όλους τους εκκλησιασμούς χωρίς κοινό. Πολλές κοινότητες έχουν στραφεί στο Διαδίκτυο, αλλά όχι όλες. 
Η κατάσταση που διαμορφώθηκε με τον κορονοϊό δημιούργησε προβλήματα που ωθούν αυτές τις ομάδες μακρυά από την εκκλησία που μοιάζει «αόρατη».
Και οι τρεις κληρικοί συμφωνούν ωστόσο ότι η επιδημία «θα κάνει πολλούς χριστιανούς να διψούν για πίστη και να προσεύχονται περισσότερο».... Ίσως αυτό να γίνει πιο εμφανές μόλις τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.