Τρίτη, 14 Απριλίου 2020

Ποιες χώρες διαχειρίζονται καλύτερα την κρίση του κορωνοϊού;

Σε ποιες χώρες είναι πιο ασφαλείς οι πολίτες απέναντι στον κορονοϊό; Στο ερώτημα αυτό απαντά έρευνα
του Deep Knowledge Group. 
H Γερμανία είναι η ασφαλέστερη χώρα στην Ευρώπη, στην 14η θέση η Ελλάδα και στην 15η η Κύπρος.
Ενώ σε παγκόσμια κλίμακα η Ελλάδα είναι στην30η θέση..


Η Γερμανία είναι η ασφαλέστερη χώρα στην Ευρώπη την εποχή του κορονοϊού και μάλιστα η δεύτερη πιο ασφαλής χώρα σε όλο τον κόσμο. 
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα του think tank Deep Knowledge Group (DKG) με έδρα το Λονδίνο, όπως αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ του Spiegel. 
Στην έρευνά τους οι αναλυτές του think tank έλαβαν υπόψη τους πολλά και διαφορετικά κριτήρια, όπως τον χρόνο ισχύος των περιοριστικών μέτρων, τον αριθμό παραβίασής τους, το εύρος της απαγόρευσης μετακινήσεων, τη μαζικότητα διαγνωστικών τεστ αλλά και τη διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κλινών. 
Στο μικροσκόπιο των ειδικών και η διαχείριση της κρίσης από πλευράς των εκάστοτε κυβερνήσεων (για παράδειγμα ως προς τη λειτουργία ομάδων διαχείρισης κρίσεων αλλά και την παροχή άμεσης οικονομικής βοήθειας).
Στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται το Ισραήλ, στη δεύτερη η Γερμανία, στην τρίτη η Νότια Κορέα ενώ ακολουθούν Αυστραλία και Κίνα. Κύπρος και Ελλάδα βρίσκονται στην 29η και 30η θέση αντίστοιχα ενώ τις τελευταίες καταλαμβάνουν Ιταλία και Ισπανία.
Υ.Γ
Aυτά που αναφέρονται στην εν λόγω μελέτη μας προβληματίζουν για την αξιοπιστία της σε ότι αφορά στις πιο ασφαλείς χώρες...
Αρκεί μόνο το παράδειγμα του Βελγίου που έχει συνολικά 3903 θανάτους/303 χθες και 337 θύματα ανά εκατομμύριο κατοίκους και παρόλα αυτά βρίσκεται σύμφωνα με την μελέτη στην 8η θέση των ασφαλέστερων χωρών στην Ευρωζώνη
Ενδεικτικό είναι το γράφημα που ακολουθεί όπου φαίνεται ο αριθμός των θυμάτων/εκατ. σε χώρες της Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.