Ιδιοκτήτες καταστημάτων σε στέλνουν μήνυμα αγωνίας: "Θέλουμε να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας, με ήθος και αξιοπρέπεια"

Σε μια διασωληνωμένη κοινωνία, με εικονική πραγματικότητα και γεμάτη με fake news, δεν ξέρεις τι να πρωτοπεριμένεις και τι να πρωτοδείς. 
Κανείς δε μιλάει...
για το μετά, για το αύριο, για το άμεσο μέλλον. Χωρίς σχέδιο, οργάνωση και μεθοδικότητα, είναι σίγουρο ότι το καράβι που λέγεται "ΕΛΛΑΔΑ", θα βουλιάξει μιας και ήδη, το μεγάλο καράβι, που λέγεται "ΕΥΡΩΠΗ", μπάζει από παντού νερά. Βορράς εναντίον Νότου.
Δυστυχώς για ακόμη μία φορά βλέπουμε την πλήρη απουσία της Κυβέρνησης, αλλά και όλων των πολιτικών, ανεξαρτήτου χρώματος, κομμάτων και ιδεολογίας.
Ίσως κάποιοι να το θέλησαν έτσι, ίσως κάποιοι να το δημιούργησαν, ίσως κάποιοι να ευνοήθηκαν. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι αυτός ο μεταλλαγμένος ιός ήρθε για να μείνει, για να συνετίσει, ακόμη και να σκοτώσει. Ήρθε για να αλλάξει πολλά πράγματα.
Η χρονιά χάθηκε, μαζί και πολλά "προνόμια" Δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Στη θέση τους θα μείνουν μόνο οι Βουλευτές και οι ημέτεροί τους, αγέρωχοι, μακριά από κάθε είδους αληθινής πραγματικότητας. Αυτοί εξάλλου πάντα ζούσαν στον δικό τους κόσμο. Δυστυχώς θα θυσιαστούν πολλοί, για να μείνουν οι λίγοι.
Η αρχή έγινε. Θυσίασαν το 50% των μισθών τους, ώστε να ακολουθήσουν όλοι. Πως άραγε θα επανέλθει η οικονομία, όταν ακούς συνεχώς το "Μένουμε σπίτι" και κάποια στιγμή θα μας λένε "Μένουμε από σπίτι"; Γιατί άραγε όλη μέρα τα ΜΜΕ δείχνουν συνεχώς έναν αρνητισμό στο βωμό της τηλεθέασης του πόνου και του χρήματος; Αν είναι να γίνει ένα restart να γίνει, αλλά με ολική διαγραφή χρεών του Δημοσίου, όπως ΔΕΗ, ΕΝΦΙΑ, ΕΥΔΑΠ, Εφορία, ΦΠΑ, Φόροι κτλ και όχι με προσωρινές αναστολές που δεν θα βοηθήσουν σε τίποτα την κατάσταση μιας και όταν έρθει η ώρα να πληρώσουμε, δεν θα έχουμε τίποτα απολύτως.
Ναι, ας πέσουν όλα στο 50% και ας ξανασυστηθούμε όλοι με δίκαιους μισθούς, με σωστή διαχείριση χωρίς καταχρήσεις, ώστε η έννοια της ευημερίας να είναι η απόλυτη λύτρωση του καθενός. Αλλιώς ο φόβος πάντα ενός νέου ιού θα κυριεύει το υποσυνείδητό μας. Κανένας δεν πέτυχε ποτέ να καταστρέψει τόσα χρόνια και τόσο γρήγορα όλη την παγκόσμια οικουμένη, απλά με έναν ιό.
Η αβεβαιότητα και η ανικανότητα, χωρίς ένα σχέδιο για το τωρινό παρόν, δηλαδή το άμεσο μέλλον, θα φέρει δραματικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.
Ο τουρισμός για ακόμη μια φορά, ως βαριά βιομηχανία στην χώρα μας, όπως κάθε φορά, καλείται να πληρώσει τα σπασμένα. Μόνο που αυτή τη φορά, θα είναι τελείως διαλυμένα τα πράγματα, με αεροπορικές εταιρίες στα πρόθυρα κατάρρευσης και χρεοκοπίας (ήδη κάποιες έκλεισαν, άλλες πετσόκοψαν πολλούς προορισμούς και πολλές ανέστειλαν τελείως τις πτήσεις τους), που αν δεν λάβουν κρατικές αποζημιώσεις, θα κλείσουν. Ξενοδοχεία φαντάσματα, που κάποια δεν θα ανοίξουν καθόλου, τουριστικά γραφεία χωρίς πελάτες, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κλπ στην ίδια θλιβερή κατάσταση. Και πίσω από όλα αυτά, ένα ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς χρήματα, με ένα αβέβαιο μέλλον και με επικείμενες απολύσεις από παντού. Η επιτροπή των επιδημιολόγων και λοιμοξιολόγων κάνει καλά την δουλειά της στο θεωρητικό κομμάτι, αλλά στην πράξη, δηλαδή στο θέμα της οικονομίας, είναι άκρως επικίνδυνη.
Ίσως μια παρέα ατόμων, να μας μάντρωσε όλους σπίτια μας και να ήθελε απλά να μας προειδοποιήσει. Ίσως να μην μάθουμε το πότε, ποιος, τι και γιατί. Μέχρι τότε όλοι θα ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα και διασωληνωμένοι στο τελευταίο στάδιο. Καιρός είναι να τραβήξουμε μόνοι μας τα καλώδια. Ξυπνώντας στην αληθινή πραγματικότητα και να διεκδικήσουμε την αξία της ποιότητας της ζωής μας. Μην ξεχνάμε ότι αυτοί μας έβαλαν να παίξουμε το δικό τους παιχνίδι.
Δεν θέλουμε να είμαστε ζητιάνοι, ούτε να παρακαλάμε για το αυτονόητο. Η πανδημία είναι "ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ" και καλούνται όλες οι Κυβερνήσεις παγκόσμια, αλλά και η Ευρώπη μας, να μας βοηθήσουν να σταθούμε στα πόδια μας και να μας δοθούν αποζημιώσεις και ΟΧΙ δάνεια.
Ο ιός ήρθε για να παραμείνει και να αλλάξει πολλά. Δεν μπορούμε να καθίσουμε άλλο στα σπίτια μας, περιμένοντας πότε θα βγει το εμβόλιο, χωρίς χρήματα, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς μέλλον. Όμως η χειρότερη κατασκευή αυτού του ιού, είναι ο φόβος, η αβεβαιότητα, ο τρόμος γενικότερα.
Που είναι οι ενώσεις Ξενοδοχείων, τα Επιμελητήρια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, και όλοι οι ανάλογοι φορείς τουρισμού;
Πότε θα αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις;
Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;
Τι να πληρώσει κάποιος με τα 800 Ευρώ που πήρε;
Ποιος θα πληρώσει άραγε το κατασκεύασμα που λέγεται φονικός ιός Κορωνοϊός;
Ζητάμε διαγραφές χρεών Δημοσίου (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΝΦΙΑ, Εφορία, NOVA, COSMOTE TV κλπ), για την περίοδο που είμαστε κλειστά, όπως έγινε και στην Κροατία. Επίσης άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 6% ειδικά για φέτος. Θέλουμε αποζημιώσεις, όπως προβλέπει η ΑΝΩΤΕΡΩ ΒΙΑ και όχι Δάνεια.
Δυστυχώς η χρονιά χάθηκε τελείως. Πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν και θα γίνουν πολλές απολύσεις.
Μείναμε τόσο καιρό σπίτι, όπως μας είπατε, αλλά οι λογαριασμοί έρχονται συνεχώς, με ημερομηνίες λήξης, αλλά δεν μας είπατε πως θα πληρωθούν. Το θέμα Κορωνοϊού θα περάσει, αλλά πρέπει να είμαστε ενωμένοι.
Η πανδημία σημαίνει ΑΝΩΤΕΡΩ ΒΙΑ, δηλαδή κλείνουν οι επιχειρήσεις, αλλά όχι με την υπαιτιότητα του εργοδότη και βάσει Νόμων, καλύπτεται από έκτακτα κονδύλια του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτά τα κονδύλια πρέπει άμεσα να δοθούν σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.
Θέλουμε να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας, με ήθος και αξιοπρέπεια.
Το σίγουρο πάντως είναι, ότι από Κορωνοϊό δεν θα πάμε, αλλά από κάτι άλλο.
Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τους όρους και τους κανόνες.

Με εκτίμηση
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΤΣΗΣ
Νάουσα Ημαθίας
Εστιατόριο-Ξενοδοχείο το "ΝΗΣΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ"
http://hotel-nisimargaritas.gr/

paskedi.gr

Σχόλια

  1. Πολύ σωστή τοποθέτηση, αλλά σε λάθος χώρα, πολιτικούς, πολίτες.
    Η Ελλάδα είναι μόνο γιά δημόσιο και τίποτε παραπάνω.
    *Τα 800€ δε νομίζω να τα πήρε κάποιος αυτοαπασχολούμενος έμπορος άσε να τα πάρουμε πρώτα και μετά!!
    Με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.